Gare Du Nord


Na afloop van Gare du Nord kun je lekker blijven hangen voor Pop up!, onze nieuwe poppy dansavond in de kleine zaal!


+ Strange Attractor


Onlangs verscheen het nieuwe Gare du Nord album Love For Lunch op Blue Note Records. Dit nieuwe en inmiddels vijfde album is de opvolger van het met multi platinum bekroonde Sex ‘n’Jazz (2007) dat met hits als 'Marvin & Miles' en 'Beautiful Day' de brede doorbraak voor de band betekende.

Love For Lunch biedt 12 nieuwe originals geschreven door Barend Fransen en Ferdi Lancee, oprichters en drijvende krachten achter Gare du Nord. Daarnaast nam het duo een eigenzinnige bewerking op van het aloude 'Summertime', die naadloos aansluit bij de typische upbeat jazz-sound van La Gare.

Het album Sex ‘n’ Jazz, met bijdragen van Marvin Gaye en Paul Carrack, bleek de brede doorbraak van Gare du Nord; het album werd met goud onderscheiden in 2007, in 2008 werd de platina status bereikt en in mei 2009 ontvangt het duo een dubbel platina plaat. Naar aanleiding van dit succes werden Fransen en Lancee door Blue Note Records gevraagd een serie mix-albums voor het legendarische label te produceren. De eerste ervan, Jazz In The City, met de hit Beautiful Day, is inmiddels met goud bekroond. Deze samenwerking resulteerde in een wereldwijde deal voor het nieuwe, vijfde album van La Gare, dat onder de titel Love For Lunch op 15 mei 2009 verscheen.

Het Eindhovense Strange Attractor bestaat uit saxofonist/klarinettist Niels van Hoorn (o.a. Legendary Pink Dots) en elektronicaspecialist Richard van Kruysdijk (o.a. Sonar Lodge) presenteren hun tweede album: 'Mettle'  waarop ze een sfeervolle hybride neerzetten van jazz, dub, soundscapes en ambient, gelardeerd met post-rock, avant-garde en smakelijke experimenten
Op dat album werken enkele legendarische vocalisten mee; David J (Bauhaus), Winston Tong (Tuxedomoon), Graham Lewis (Wire), Richard Sinclair (Hatfield & the North) en Peter ‘Sleazy’ Christopherson (Coil, Throbbing Gristle). De enige zangeres is de Eindhovense Marie-Claudine, bekend van Sonar Lodge. Zij is ook de zangeres van het live trio.