The Tragically Hip


avondvullend concert!


Dat The Tragically Hip een bijzondere band is, kun je zonder enige schroom stellen. Befaamd om hun intense liveshows en geroemd om de altijd kwalitatieve albums. 'We Are the Same' is het nieuwste uitbundige teken van leven van deze sympathieke Canadezen. Een plaat die bovenal hoop, kracht en energie uitstraalt. Hier is een band aan het werk met overtuiging en drive.

'De Canadese Golden Earring', zo worden ze ook wel eens genoemd. Geen foutieve vergelijking als je bedenkt dat The Tragically Hip in een grijs verleden begon met het coveren van Golden Earring-liedjes. Inmiddels zijn de Hipsters hun Nederlandse evenknieën qua grootheid in Noord-Amerika veruit ontgroeid. Op dat contingent is de band uit Ontario een gigantische stadionact. Gelukkig zijn ze in Europa nog te bezichtigen in het clubcircuit, en dat komt zeker ten goede aan het intense sfeertje dat het kwintet weet neer te zetten op het podium.
Met muziek die doet denken aan Pearl Jam en zeker kan tippen aan werk van REM, Paul Weller en The Counting Crows hebben ze nu ondertussen al twaalf topalbums vol geschreven. De puntige gitaarriffs, de markante stem van zanger Gordon Downie en het simpelweg ijzersterke songmateriaal, allemaal factoren die ervoor zorgen dat je The Tragically Hip als een absolute topband mag bestempelen.

Hun optreden in oktober 2007 in de Effenaar was er een om nog zeer lang te heugen. Gelukkig gaat The Hip ook met een nieuwe plaat in de pocket weer volop touren. En daarbij slaan ze Eindhoven niet over. Op weg naar weer een warme heugelijke herinnering!