Comedy Explosion


comedy


met Arjen van Wifferen + Jasper Calstar + Vincent Geers + Chris Silos


Met trots presenteren we de allernieuwst editie van Comedy Explosion in de Effenaar! Comedy Explosion staat iedere tweede zaterdag van de maand in de Effenaar. De komst van Comedy Explosion naar de Effenaar betekent verse aanwas van een hele rij talentvolle comedians waar we de komende tijd onze lol nog mee op kunnen!

Amerikaans comedian Lewis Black woonde begin jaren negentig een winter lang op een zolderetage in Amsterdam. Zijn politiek getinte comedy vond in die tijd weinig gehoor in Amerika. Omdat Nederland net het fenomeen stand-up comedy begon te ontdekken, werd Lewis Black uitgenodigd hier ter plaatse een eigen formatie samen te stellen. Dat werd de Comedy Explosion. Onder Lewis’ gedreven leiding werd een eerste generatie Nederlandse stand-uppers op de planken gezet.

Ruim vijftien jaar later is de Comedy Explosion uitgegroeid tot hèt comedycollectief van Nederland, met gevestigde namen, aanstormend talent en echte comedyhelden!

In wisselende samenstelling tourt de A-selectie van de Comedy Explosion door het land. Wie wanneer speelt is afhankelijk van de vorm van het moment, omdat alleen de allerbesten in de line-up van de stand-up theatershow opduiken!

Lid van de Comedy Explosion zijn: Adam Fields, Alex Agnew, Claudia de Breij, Dara Faïzi, Jasper Valstar, Javier Guzman, Jeroen Pater, Jim Speelmans, John van der Sanden, Kristel Zweers, Lambert-Jan Koops, Nabil Aoulad Ayad, Patrick Meijer, Pien Ankerman, Roel C. Verburg, Rory de Groot, Samba Schutte, Tom Rhodes, Thomas Smith, Vincent Geers en Wilko Terwijn.