The Death Letters


Rock voor liefhebbers van onder meer The Black Keys en The Datsuns!


+ The Responders


The Death Letters
Hoeveel dikke rocknoise kun je met z’n tweeën fabriceren? Het piepjonge duo The Death Letters geeft middels een ultra-energieke show het antwoord: Heul veul! De 16-jarige drummer Victor en zijn 17-jarige gitaarspelende kompaan Duende maken rock in de traditie van The Black Keys, The White Stripes en The Datsuns. Met daarbij een gezonde dosis americana, punk en blues. Niet voor niets is deze band immers vernoemd naar een song van blueslegende Son House. Liefhebbers van Link Wray of John Lee Hooker vinden in de muziek van The Death Letters ongetwijfeld ook een sloot bevrediging.   
Het feit dat The Death Letters maar twee leden telt, blijkt totaal geen tekortkoming. Sterker nog, deze Dordtenaren zwepen de boel harder op dan menig kwintet. De riffjes op hun titelloze debuutplaat klinken opvallend volwassen, vol en origineel.  
Eerder dit jaar was de band een meer dan overtuigende support bij The Datsuns op carnavalsmaandag. Zo overtuigend dat de uitnodiging voor een headlineshow in de Effenaar niet heel lang op zich kon laten wachten.  

The Responders
The Responders staat garant voor swingende garagerock met een vleugje soul. De stuwende beat van rauwe drums, groovende bas, bezwerende gitaarmelodieën en harmonieuze zang zorgen voor een meeslepende ervaring.

Sinds begin 2009 bestormt de band de nationale en internationale podia en overal worden potentiële volgelingen overtuigd. Opnames konden niet uitblijven en dus nam de band vier gloednieuwe tracks op. De nummers verschijnen op de in november 2009 uit te brengen promo EP; een voorbode van het debuut album dat begin 2010 het levenslicht zal zien. Ondertussen dendert de voodootrein die The Responders heet gewoon door, want bij een nieuwe plaat hoort een tour: The Meet The Responders Tour. Met passie en bezieling reist The Responders verder, op zoek naar nieuwe volgelingen van hun rock-‘n-soul religie.