Steve Earle


LET OP! Locatie Muziekcentrum Frits Philips Dit is een concert met geplaceerde tickets


a close encounter with... + support: Woody & Paul (vervangen Joe Pug)


A Close Encounter With... Steve Earle brengt een avond vol melancholie, maar met een scherp randje. Niet alleen muzikaal, maar ook tekstueel. Zijn songs zijn niet zelden voorzien van een politieke statement. Altcountry legende Steve Earle debuteerde in 1986 met het succesvolle ‘Guitar Town’ en produceerde na een periode van drugsverslaving en gevangenschap een aantal gelouterde platen.

Nu is er ‘Townes’, het indrukwekkende eerbetoon aan zijn grootste inspiratiebron en collega-countryzanger Townes Van Zandt. Op dit prachtige album spelen onder meer ook zijn vrouw Allison Moorer en zoon Justin Townes Earle mee.

Het belooft een intieme avond te worden, want Steve Earle speelt vanavond solo. Puurder kun je zijn liedjes niet krijgen!

Als support act neemt hij de talentvolle Amerikaanse singe songwriter Joe Pug mee. Net als Earle brengt Pug verhalende songs met een melancholische inslag.

A close encounter with ...  is de concertserie van de Effenaar in samenwerking met Muziekcentrum Frits Philips. Eerder vonden in deze serie al concerten van Antony & The Johnsons en Tindersticks plaats.

Let op: Wegens paspoortproblemen heeft Joe Pug helaas last-minute moeten afzeggen. Het Eindhovense duo Woody & Paul vervangen hem vanavond.