my bloody valentine


Enige Europese clubshow! Dit concert is nog niet uitverkocht! Kaarten zijn nog in de voorverkoop en aan de avondkassa verkrijgbaar.


+ Solex


Je leest het goed! my bloody valentine komt naar de Effenaar. En dat mag je wel uniek noemen. De band geeft namelijk maar een zeer select aantal shows. In Europa is dit zelfs de enige clubshow op de agenda!
Het is overigens voor het eerst in bijna 25 jaar dat my bloody valentine naar de Effenaar komt. Voor het laatst stonden ze hier op 24 november 1984.

De hoogtijdagen van de ‘shoegazers’ lagen begin jaren negentig, na de release van het baanbrekende album ‘Loveless’. Op dat album liet de groep rond Kevin Shields welhaast ongrijpbare muziek horen: hoge gitaarlagen met veel effecten, maar altijd met een mooie, dromerige melodie te bespeuren.

In 1997 ging de groep voorlopig uit elkaar, om in 2007 haar comeback te maken middels een select aantal optredens. my bloody valentine was een paar jaar daarvoor opnieuw in de schijnwerpers gekomen dankzij de film Lost in Translation. Hiervoor leverde de band en Kevin Shields solo een paar nummers. Het nieuwe album van My Bloody Valentine is naar verluid nog altijd in de maak.
Volgens recensies van recente concerten, is my bloody valentine live nog altijd een zeldzame belevenis. Veel zeldzamer als dit kun je het bijna niet krijgen in de Effenaar!

In English
Yeah, it is true, my bloody valentine will play an exclusive European clubshow in Effenaar. Ticketsales will start on 9th of may, 10.00 o clock. Tickets can be purchased following this ticketlink. Do we need to say more :-)?

If you're planning to fly to Eindhoven: You can fly with VLM from London City airport, with KLM from London Heathrow Airport or even with Ryanair from London Stansted if you're that way inclined.

Solex
Opener deze avond is Solex, het project van de Amsterdamse Liesbeth Esselink. Ze staat bekend als een van de meest eigenzinnige songwriters. Onnavolgbare samples en creatieve uitspattingen te over!