The Next Stage - semi finale


The Next Stage is een op de Benelux georiënteerde bandwedstrijd met een ijzersterke formule voor ongetekende bands waarbij kwaliteit steevast komt bovendrijven.

met:

5M3
Indigo Mind
Frozen Flames
Fisk
Hellisphear
Beyond Sanity
Ex Libris
Ring Evil


De bands krijgen de kans om met professioneel materiaal en een zeer strakke productie te werken. Dit alles in de mooiste en meest inspirerende podia in verschillende steden door Nederland en België. 
In de Effenaar vinden de halve finales voor Noord-Brabant plaats. Winnaars gaan door naar de provinciale finales in de Botanique, AB, Vooruit, Melkweg, Tivoli, Paard van Troje, Hof ter Lo of Doornroosje.

Dus. Je bent ervan overtuigd dat je bulkt van het talent. Je blaast zonder al te veel inspanning een volledige wei weg. Je hebt de uitstraling van een jonge god/godin en je wil die kracht ten goede aanwenden. Laat je dan zien aan de wereld! Ga rechtstaan, trots en onbevreesd, schreeuw ‘Timber’, ‘Banzai’ of ‘Tally-Ho’ en katapulteer je songs de ruimte in. Kijk toch naar jezelf! Daar sta je, in het midden van een kudde koeien. Blijkt dat er in jouw zand-, leem-, of kleistreek niet echt venues zijn die zich toespitsen op aanstormend talent. Je sound past niet echt in de plaatselijke fanfare en de mensen van het buurthuis hebben geen oren naar speedhousepolka.
Adieu beloftevolle carriere, adieu!

Tenzij natuurlijk ...

The Next Stage! Een organisatie met een ijzersterke wedstrijdformule waarbij kwaliteit steevast komt bovendrijven. De mooiste en meest inspirerende podia in verschillende centrale steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Amstelveen, Tilburg, Eindhoven, Breda, Arnhem, Nijmegen, Maastricht, Gent, Brussel, Hasselt, Charleroi en Antwerpen ontvangen muziekgroepen uit alle Nederlandse en Belgische windstreken. Deelnemende bandjes kunnen aan den lijve ondervinden hoe het is om op een groot podium van leer te mogen trekken. Winnaars gaan door naar de provinciale finales in de Botanique, AB, Vooruit, Melkweg, Hof ter Lo, of Doornroosje. De grote overwinnaars der tien provinciën mogen naar het Hoofd-Evenement van EXIT Live Stage waar de eeuwige roem voorgoed verzilverd kan worden, alsook een plaatsje op enkele van de betere festivalpodia in de Benelux en een behoorlijk aantal dagen in een gerenommeerde opnamestudio.

Maar daar is het je op dit moment nog niet om te doen natuurlijk. Jij bent het gewoon kotsbeu om nog langer naar een stel koeien te staan schreeuwen. Dus.