Uitverkocht

Mando Diao (uitverkocht)


Let op! Deze show wordt live opgenomen! Na afloop wordt het op USB sticks gezet en verkocht bij de merchandise. Je hebt dus gelijk de concertopnames van een show waar je bij was!


+ A Brand


In Duitsland en thuisland Zweden was Mando Diao allang keihard doorgebroken. En de fijnproevers in ons landje weten dit vijftal ook al een tijdje te waarderen (wie herinnert zich hun te gekke show in de Effenaar van november 2006?!). Maar in 2009 stoot de band rond de twee frontmannen Bjorn Dixgård en Gustaf Norén pas echt keihard door. Mooi nieuws dus dat de Zweden drie jaar na hun vorige Effenaar-show dus weer naar Eindhoven kachelen!
Op 'Give Me Fire' heeft Mando Diao het Motown,- en sixtiesbeat gevoel flink te pakken. De garagerock-insteek is iets verder naar achteren geparkeerd en heeft plaatsgemaakt voor zeer appetijtelijke soul. Dit resulteert onder andere in de killer-single 'Dance with Somebody'. Een plaatje dat tijdenlang in de ultrahoge rotering zat (en zit) bij tal van radiostations. Daarnaast doet de muziek van deze Zweedse klasbakken ook nog altijd wat denken aan The Strokes, Oasis en natuurlijk hun landgenoten The Hives. Net als die band is Mando Diao niet vies van een lekker vleugje arrogantie. Een eigenschap die hun podiumpresentatie geen windeieren legt. Bereid je voor op een show van een band in bloedvorm!