Paganfest 2009: Korpiklaani + many more!


Pagan metal festival Let op:Opener Blackguard is vervangen door Swashbuckle!


Korpiklaani + Unleashed + Die Apokalyptischen Reiter + Alestorm + Ex Deo + Swashbuckle


Paganfest
Het Paganfest 2009 slaat haar heidense tentenkamp op in de Effenaar! Met een killer line-up die een paar metalgiganten van jewelste naar Eindhoven brengt. Korpiklaani, Unleashed, Die Apokalyptischen Reiter, Alestorm, Ex Deo en Swashbuckle gaan er een bruut, wat zeggen we, zeer bruut heidens festijn van maken. Bloed, bier, spierballen, lange zwiepende manen, mythologie, en ja inderdaad, een goeie bak (folk,- death,- gothic,- en pagan)metal zijn ingrediënten die je keihard links en rechts om de oren krijgt deze avond! 666% plezier gegarandeerd in deze wereld van zwaarden, trollen, baarden, verrassende instrumenten, donkere wouden en bakken vol gerstenat.

Korpiklaani
De Finnen van Korpiklaani waren voor het laatst in oktober 2006 in de Effenaar. Hoogtijd dus dat deze ravissanten terugkomen naar Eindhoven. De feestvreugde en bierliefde tijdens de concerten van deze Vikingen is te vergelijken met de shows van Flogging Molly of Finntroll. Van de voorste rij tot achterin wordt er gemosht, gedanst, geheadbangd, gesprongen en meegezongen. Vaak ook nog eens allemaal tegelijkertijd. Maak je borst nat voor onvervalste Finse humppa!

Unleashed
Unleashed, vrij vertaald: ontketend! En of deze Zweden ontketend zijn, me dunkt! Opgericht in 1989 beukt dit gezelschap de meest fantastische deathmetal het universum in. Negen albums heeft Unleashed in de pocket om dit te onderstrepen. Met een heftige Noormannen-attitude waar zelfs de meest verstokte Viking even van moet slikken, brouwt Unleashed een metalmengsel dat doet denken aan Grave, At the Gates, maar ook Death. De fantastische leadsolo's van gitarist Fredrik Folkare (sinds 1997 in de gelederen bij de band) werken als een extra elixer in deze dikke deathmetal uppercut!

Die Apokalyptischen Reiter
De naam doet het al vermoeden: Die Apokalyptischen Reiter komen uit Duitsland. Ze maken een opvallende mengeling van gothic-, folk-, heavy,- en deathmetal. Je hoort een tikkie Rammstein (al was het maar om de zware bulderende Duitse vocalen), een vleug In Extremo en een gezonde dosis Equilibrium. Eén ding is zeker: de leden van Die Apokalyptischen Reiter blinken uit in het neerzetten van een onvergeteljik feest. Vraag het maar na bij de festivals en podia die deze Duitsers al op hun kop hebben gezet!

Alestorm
Bij Alestorm zal het er niet minder bruut aan toe gaan dan bij alle andere bands vandaag. Maar als er één groep is bij wie het lekker pintjes wegtikken is, is het wel bij deze Schotten. Dit viertal maakt onvervalste Piratenmetal! Ooglappen, kielhalen, kanonnen, kraaiennesten, haakhanden, over hoge golven deinende schepen: welkom in de wereld van Alestorm! Dansen en drinken is het credo. 'YARRGH'!

Ex Deo
Ook Canada stuurt waardige afgevaardigden naar het Paganfest. Alhoewel, Ex Deo, de nieuwe band van Maurizio Iacono (het meesterbrein achter Kataklysm) laat zich meer inspireren door het oude Rome dan hun eigen thuisland. Als het aan Ex Deo lag, werd het Romeinse Rijk weer in de oude glorie hersteld. Die heilwens bezingen de heren in verwoestende, stuwende deathmetal. Als de Romeinse legioenen destijds de vette agressieve klanken van Ex Deo hadden gehoord, waren ze ongetwijfeld zo flink opgezweept, dat ook dat laatste eigenwijze Gallische dorpje keihard de pan in was gehakt!  

Swashbuckle
Ahoy Mateys! Het Amerikaanse Swashbuckle zorgt vandaag voor een dikke portie piratenthrash. Dit drietal lijkt zo van een piratenschip geplukt en blaast in vol ornaat dikke thrash door de speakers. Hun debuutplaat werd geproduceerd door James Murphy (Testament, Death, Obituary), een feitje dat aangeeft dat deze heren heus wel muzikaal van wanten weten. Qua levensvisie komt Swashbuckle redelijk overeen met Alestorm, dus schobbejakken: neem je ooglapje maar mee! Schrob het dek en hijs de zeilen voor Swashbuckle!  
Piraten zijn weer helemaal in! Wie het nog betwist, check deze link: http://www.southparkstudios.com/episodes/220764 Zelfs Cartman is het ermee eens!