Brett Dennen


fantastische singer songwriter voor liefhebbers van Jason Mraz, John Mayer en Damien Rice!


+ Peter von Poehl (solo)


Brett Dennen
De stroom aan geweldige singer songwriters lijkt maar niet te stoppen. Brett Dennen is net als zijn vrienden Jason Mraz en John Mayer gezegend met een fantastische stem en schitterende songs. De liedjes waaieren van losse surf pop zoals we die kennen van Jack Johnson naar ingetogen ballads die refereren aan Bob Dylan of Tracy Chapman.

In thuisland VS blijft zijn talent niet onopgemerkt. Zo ging Dennen al op tour met onder meer Colbie Caillat, John Mayer, Jason Mraz en Pete Murray. Zijn muziek wordt ook gebruikt in de populaire televisie serie Grey's Anatomy en Hilton hotels leende een song voor een tv-commercial.

In 2008 verscheen het derde album 'Hope for the Hopeless', wat ook voor een definitieve doorbraak in Europa moet zorgen. Naast een tour met The Fray gaat Dennen ook als headliner op pad en zal hij vanavond Eindhoven aan doen!

Peter von Poehl
Ook in Europa duikt de ene na de andere mooie singer songwriter op. Opvallend dat veel talenten uit koude Scandinavische oorden komen. Zo ook Peter von Poehl, een jonge blonde Zweed die met zijn ijzige stem en subtiele songs overduidelijk de Scandinavische feel heeft, maar tegelijkertijd doet denken aan Bonnie 'Prince' Billy. Of aan het talent van Elliot Smith. Toch is Poehl niet altijd even zwaar, hij weet een goede balans aan te brengen tussen het zwaardere werk en feel-good songs.
Momenteel doet hij een korte solotour ter promotie van zijn release 'May Day' en konden we hem strikken om deze verwachtingsvolle avond compleet te maken!