Spin Off


Breakdance is midden jaren ’70 ontstaan in de Bronx in New York en behoort tot de vier elementen van hiphop (de andere zijn: rap, graffiti en Dj-ing). Breakdance battles bleken een goed alternatief voor de ‘fysieke oorlogen’ tussen gangs. De nieuwe dansstijl ontwikkelde zich snel en was steeds duidelijker aanwezig in videoclips en dansfilms.  Eind jaren ’80 nam de aandacht voor breakdance af en kreeg de kunstvorm een gedateerd imago. Halverwege de jaren ’90 leefde de interesse in breakdance opnieuw op en sindsdien is breakdance weer hot. Van het songfestival tot de nieuwste videoclip van Madonna, van commercials tot Scapino Ballet, breakdance is overal te zien. In de muziek- en filmindustrie is breakdance duidelijk aanwezig als uiting van straat- en jongerencultuur. In iedere stad in Nederland wordt, net als aan voetbal of basketbal, aan breakdance gedaan.

Tijdens de 8e editie van de Spin Off zal er in de breakdance competitie gestreden worden voor een reis en verblijf FREESTYLE SESSION 2009 USA. Duo’s en crews maken een kans om te ‘shinen’ in de USA!

De battles en optredens worden omlijst door DJ’s, VJ’s en gastoptredens. Ook als je zelf niet mee 'battelt' is dit een evenement waar je zeker bij moet zijn!

Voor meer informatie over de wedstrijd, het programma en om in het schrijven check: www.spin-off.nu / www.spin-off.hyves.nl.

De finale vindt plaats op 6 juni 2009 in Paradiso Amsterdam.