The Asteroids Galaxy Tour


Deense popsensatie!


+ très.b


The Asteroids Galaxy Tour
Het is lente! Dat weten Mette Lindberg en Larx Iversen maar al te goed. Hun über catchy single Around The Bend is niet weg te slaan van 3FM en het moet raar lopen wil deze band komende zomer niet op alle grote festivals staan.

Het gaat erg snel met The Asteroids. Twee jaar geleden bestond de band nog niets eens en nu wordt de band al de revelatie van de Deense popmuziek genoemd. Terwijl debuutplaat Fruit nog niet eens in de winkels ligt (verschijnt in mei) tourt de groep er al lustig op los.

En terecht, want de muziek van The Asteroids Galaxy Tour is sexy, funky en rete poppy zonder dat het te zoetsappig wordt. De band verrast met spannende melodieën, vrolijke blazers en een soulfull geluid. Vergelijkingen worden gemaakt met Alphabeat, maar Asteroids zijn veel eigenwijzer en inventiever. Het moderne zusje van B52’s is een betere vergelijking. Zeker ook een aanrader voor liefhebbers van Beck en The Go! Team.

très.b
Het Pools/Nederlandse très.b doet het lekker. Melancholische popliedjes klonken nog nooit zo lekker, schreef OOR onlangs over de EP Neon Chameleon. Niet voor niets stond de band onlangs bij De Wereld Draait Door.