Sappig!


Sunnery James + Ryan Maricano + Erick E + Valerio (BNN) + The Partysquad + Bassjackers + Mirwais + Yamani + MC Dirty B.


SAPPIG! streek bijna twee jaar geleden neer in Eindhoven. Na bijna twee jaar lang volle en meestal uitverkochte zalen te trekken viel de aanhang in Eindhoven echter iets op! Waarom moesten zij met feestdagen zoals; Pasen, Pinksteren, Koninginnedag, Kerstmis en Oud & Nieuw reizen naar Amsterdam en Rotterdam voor een van de SAPPIG! edities. Waarom die speciale edities niet in hun stad? Goed nieuws, daar komt nu verandering in!

De eerste officiële landelijke feestdag van 2009 is voor de 040-editie van SAPPIG! Op eerste paasdag, zondag 12 april, zal SAPPIG! plaats vinden in de Effenaar. Hiermee geeft de organisatie gehoor aan de vele e-mails die zij van de aanhang uit het Zuiden heeft ontvangen. SAPPIG! is met Pasen alleen in Eindhoven! Het wordt geen dubbel editie met een van de andere steden. Voor deze editie is dan ook een knallende line-up uit de kast getrokken!

Sunnery James, Ryan Marciano, Erick E, Phalerieau, The Partysquad, Bassjackers en het Latin Brutality duo Mirwais & Yamani zullen allen set komen draaien. Dat Sunnery James en Ryan Marciano op dit moment het heetste duo van Nederland zijn hoef je niemand te vertellen, mits diegene onder een steen heeft geleefd de afgelopen jaren. Hoogtepunt van hun carrière en absoluut bewijs van hun populariteit was het uitverkopen van de Heineken Music Hall op zaterdag 28 februari 2009 met alleen hun namen vermeldt in de line-up! Pas nadat Afterschock uitverkocht was, werd de rest van de line-up vrijgegeven. Zij worden deze avond bijgestaan door de drijvende kracht achter het succesvolle Sneakerz en de helft van het duo Housequake. We hebben het hier over Erick E, al meer dan 15 jaar lang een van de grootste dj’s van Nederland. Als je zijn DJ naam uitspreekt zal je denken is hij het? Ja, mensen Valerio bekend van eerst TMF en nu BNN is al jarenlang bezig al dj. De afgelopen jaren op de diverse feesten van zijn mede BN’ers en op speciale gelegenheden. Elke keer wekte hij de verbazing op dat hij daadwerkelijk heel goed is achter de draaitafels. In 2009 zal hij meer tijd besteden aan zijn carrière als platendraaier en zal dat doen onder de naam Phalerieau. De Eclectische ruimte zal het terrein zijn van The Partysquad. De grootste hitmachine van Nederland en verzamelaars van TMF Awards en alle andere awards die je maar kunt krijgen in Nederland. Geen enkele andere Nederlandse DJ en of MC hebben zoveel top 40 noteringen behaald. De heren hebben een van de grootste artiesten hyves pagina’s met 150.000 leden en ze verzorgde ook de soundtracks voor de twee Nederlandse bioscoopkrakers Schnitzelparadijs en Alibi. Ook het goede doel verliezen ze niet uit het oog en zijn vanaf 2007 samen met o.a. Tiesto, Don Diablo en Giel Beelen officieel ambassadeur van Dance4Life.

Een unieke verzameling van artiesten die het beste vertegenwoordigen van wat er op dit moment in Nederland te vinden is maken dus hun eerste paasdag vrij om in Eindhoven op SAPPIG! in de Effenaar te komen optreden! Wat doe jij met Pasen….