Afgelast

Effenaar Kids: Dirk Scheele... (afgelast, voorstelling 15.15 u. gaat door!)


De voorstelling van 13:00 uur is afgelast. Kaarten blijven geldig voor de voorstelling van 15:00 uur.


programma: "Liedjesspeeltuin"


Dirk Scheele is voor veel kinderen geen onbekende. Regelmatig is hij met zijn liedjes en televisieprogramma’s te zien op de kinderzenders Nickelodeon en Z@ppelin. Daarnaast heeft hij al een groot aantal cd’s en dvd’s voor jonge kinderen uitgebracht, waarvan de laatste getiteld is “Dirk Scheele zingt Dikkie Dik Limonade met Prik”.

Liedjesspeeltuin.

Dirk Scheele zingt zijn liedjes met gitaarbegeleiding, maar laat ook andere muziekinstrumenten aan bod komen.
Zijn liedjes spreken, door de alledaagse onderwerpen en hun eenvoudige karakter, direct aan en voeren de kinderen mee van het begin tot het einde van de voorstelling.

Na een ingetogen begin, wordt de spanning opgebouwd en neemt hij de kinderen mee naar een soort fantasietuin, waarin allerlei spannende dingen gebeuren. Ze ontmoeten o.a. een geluidentovenaar, een slaperige aap, het lieveheersbeestje en natuurlijk komt Guppie ook op bezoek.

De kinderen worden actief bij het programma betrokken. Ze worden uitgenodigd om mee te zingen en mee te doen door op hun benen te trommelen, met hun handen te zwaaien en grappige geluiden te maken. Dit alles leidt tot een boeiend muzikaal gebeuren, zowel voor de kinderen als voor de ouders.
Het geheel mondt uit in een klein popconcert voor jonge kinderen en bouwt op naar een climax, waarbij iedereen enthousiast mee kan zingen en dansen.