Coffin Carnival II


Psycho/horrorpunk festival in Effenaar & The Rambler


Mad Dog Cole (UK) + The P.O.X. (GER) + Milwaukee Wildmen (NL) + Whip Crackin' Daddies (UK) + SCAM (NL) + Riptide (NL) + Mad Saints (Psycho Burlesque Freakshow, NL)


Het programma voor Coffin Carnival II is compleet, de voorverkoop is begonnen, het handenwrijven kan beginnen! We presenteren je met trots wederom een mooie internationale line-up van namen die er toe doen in de psychobilly en horrorpunk.

Net als vorig jaar wordt het weer lekker pendelen tussen The Rambler en de Effenaar, waar je uit je plaat kunt gaan op onder meer twee uiterst exclusieve shows van het Duitse The P.O.X. (voor het eerst in ruim 24 jaar in Nederland!) en Ex-Krewman Mad Dog Cole, die speciaal voor deze gig vanuit UK ingevlogen wordt!
P.O.X. is niks minder dan een legendarische band. We zijn er dan ook super trots op dat deze psychobilly-iconen naar Eindhoven kachelen voor CCII. The Psychobilly Orchestra X staat bekend als een van de eerste psychobillybands uit Duitsland. De  band heeft een roemrucht verleden en is altijd bezield geweest met een enorme vernieuwingsdrang. En live zijn ze kei, maar dan ook keigoed! Aan knetterende bassen zeker geen gebrek!


The P.O.X. 2009 (photo by Peter P.)

En dan Mad Dog Cole. Ook hij is een legendarisch figuur in de psychobillywereld.  Een type die zijn naam zeker eer aan doet. Mad Dog Cole zong de eerste drie platen vol van Krewmen en staat sinds een tijdje fier op eigen benen. De liefhebber van ware oldschool psychobilly kan z'n hart flink ophalen bij de show van deze maffe Britse hond!

Nederland wordt goed vertegenwoordigd door het heropgerichte SCAM. Nederpsycho is zijn puurste vorm! Ze waren al tien jaar uit elkaar, maar zijn herenigd in een killer line-up! Een band die niet mag ontbreken op deze tweede editie van Coffin Carnival.

Milwaukee Wildmen draait al flink wat jaren mee aan de Nederlandse psycho/rockabilly top, terecht dat ze deze tweede Coffin Carnival zullen afsluiten in The Rambler!

Het is niet enkel pure psycho wat de klok slaat. All-star band Whip Crackin' Daddies komen exclusief voor Coffin Carnival hun 'psycho-wave' virus verspreiden. Denk aan The Stray Cats en Reverend Horton Heat die de repetitieruimte delen met Nick Cave en The Damned.

Of wat te denken van de psychopunk van Riptide. Snoeihard en levensgevaarlijk, deze Nederlandse psycho's uit Hengelo!


Mad Saints

Mad Saints komt de boel vanavond in een bloederige stijl betoveren. Deze Psycho Burlesque Freakshow extraordinaire brengt een waar spektakel, naar eigen zeggen 'guaranteed to shock, thrill and excite you'!

Tijdschema Coffin Carnival II:

20:00 – 20:45 Whip Crackin Daddies (FF)
20:55 – 21.15 Mad Saints (RA)
21:20 – 21:50 Riptide (RA)
22.00 – 23.00 P.O.X (FF)
23:10 – 23:55 SCAM (RA)
00:10 – 01:10 Mad Dog Cole (FF)
01.20 – 01.40 Mad Saints (RA)
01:45 – 02:45 Milwaukee Wildmen (afterparty RA)
(FF = Effenaar / RA = The Rambler)

Coffin Carnival II pre-party with Hollywood Suicide (UK)
October 23rd - The Rambler
See The Rambler website for more info!

Bezoekers van Coffin Carnival II hebben op vertoon van hun ticket gratis toegang. Op deze avond heeft The Rambler ook Voorverkoop voor Coffin Carnival II!