Kubus & BangBang


Dit concert stond origineel gepland op 21 maart, maar is verplaatst naar 28 maart! Reeds gekochte tickets voor 21 maart blijven geldig!


+ support


De volgende ronde voor Kubus & BangBang! Samen met Lips, de eerste vrouwelijke signing op hun label DogsBollocks, trekken ze ten strijde ten behoeve van schoon drinkwater in Bangladesh. De Fighting For Water campagne is ingezet met goed ontvangen tiendelige documentaire waarbij BangBang werd gevolgd tijdens zijn intensieve voorbereiding op de kick box clash in de Amsterdamse Escape op 26 januari jongstleden. In de komende maanden zullen de heren en dame hun goede doel gaan promoten met een aantal explosieve shows in de Nederlandse clubs. 

Een deel van de opbrengst van deze tour komt ten goede aan het project. Ook de Effenaar zal haar bijdrage leveren en van ieder verkocht kaartje € 1,- doneren aan het project. Wees erbij en steun Fighting For Water! 

De serie kun je hier nakijken.

Kubus & BangBang
De Zwolse producer Kubus verdiende zijn sporen met onderscheidende producties voor onder meer Opgezwolle, DuvelDuvel, Jawat en Typhoon. Solodebuut 'Buitenwesten' en duoplaat 'Microphone Colossus', met Sticks van Opgezwolle, zetten zijn door electro, techno en drum ’n bass besmette stijl definitief op de kaart.

De tijd is rijp voor een derde volledig door Kubus geproduceerde plaat. Met 'Learning Curve' wordt de belofte meer dan ingelost. Zowel sound als inhoud verkennen dankzij een vruchtbare samenwerking met BangBang nieuwe paden. Ditmaal echter niet alleen voor Nederlandse Hiphop.

Voor 'Learning Curve' wijkt Kubus van het welbekende Nederlandstalige pad, achter de mic staat ditmaal namelijk een import-mc in plaats van een landgenoot. De Britse BangBang komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost London, is half-Jamaicaans en half-Iers, woont momenteel in Amsterdam en vertrouwt volledig op de oer-Hollandse Kubus voor de muzikale invulling van 'Learning Curve'. Zijn openhartige rapstijl houdt het midden tussen typisch Engelse Grime en spoken word, zelf prefereert hij de term city speak.

Na het debuut album 'Learning Curve' (2007) heeft het duo alweer een nieuw album uit. Het album 'Pie & Mash' is een dubbel-cd waarop de groei van Kubus & BangBang duidelijk merkbaar is. Het album telt 31 tracks waarbij Kubus laat horen dat hij meer mogelijkheden heeft gevonden om zijn muzikale interesses succesvol te vermengen. Ook BangBang zorgt met zijn grote bek, nietsontziende grootheidswaan en paranoia dat de samenwerking wederom geslaagd is. De ambities en muzikale diversiteit zijn enorm gegroeid en dat zegt veel over de toekomst die dit duo nog tegemoet gaat.

Binnenkort zullen van zowel Kubus als BangBang soloplaten verschijnen, eens te meer een reden om ze vanavond samen te aanschouwen!