Indie Disco


Indie Disco is dé stapavond voor iedere liefhebber van alternatieve en dansbare muziek! Gratis voor bezoekers van het concert van Jay Reatard!


we are ENFANT TERRIBLE (Fr) + dj Arnold / Kill All Hipsters + vj's Schartzwald & Herteweide


Een nieuwe maand, een nieuwe Indie Disco! Na zijn succesvolle eerste editie in januari komt dj Arnold terug met een verse lading indie hits en alternatieve krakers. Daarnaast een bezoekje van drie klotekinderen uit Frankrijk en uiteraard zijn onze vaste beeldenmakers Schartzwald & Herteweide van de partij!

Dj Arnold = Kill All Hipsters
De beste nieuwe muziek laat zich momenteel niet zo makkelijk categoriseren. Het is in ieder geval geen botte bijl rock, dodelijk saaie minimal of hangjongere urban. Wat het dan wel is? Tsja, een hyper-eclectische, vooralsnog vrij onbenoembare mengelmoes van indie-mentaliteit, electro-vibes, hoekige gitaren en een compromisloze diy punk-spirit.

Arnold Scheepmaker (dj van o.a. Noodlanding in Paradiso en dansavonden in de Melkweg, Tivoli, Rotown en 013 en als popjournalist door de jaren heen o.a. verbonden aan Live XS Vice en Blvd) vindt dat een spannend uitgangspunt. Want hoewel hij een vreemde haat/liefde-verhouding heeft met alles wat hip is, vindt hij het geweldig dat er de laatste tijd (via MySpace en allerhande New Rave onzin-hypes) duidelijk sprake is van een internationale scene van gelijkgestemden die zo’n soort sound blijkbaar ook te gek vinden.

Wij voorspellen alvast dat de (aankomende) hits van White Lies, Lily Allen, Astroid Galaxy Tour, Ladyhawke en Franz Ferdinand niet zullen ontbreken!

we are ENFANT TERRIBLE (live)
Waar precies deze vervelende kinders in Frankrijk wonen is ons nog niet geheel duidelijk, maar wat boeit dat eigenlijk? Het drietal komt speciaal uit Frankrijk over om ons te overtuigen van het feit dat er in Frankrijk ook stevig ge-indierockt wordt. In thuisland tourde de band al met The Whip en binnenkort met Friendly Fires (hé, waar kennen we die van!). Inspiratie vinden ze onder meer bij Crystal Castles, CSS en Kylie Minogue. En dat alles met een fijne Franse intonatie…hmm…

vj’s Schwartzwald & Herteweide
Een Indie Disco is tegenwoordig geen Indie Disco meer zonder deze heren met beelden. Experimentele loops en gekke filmpjes in de mix. Leuk om naar te kijken, inspirerend om op te dansen.

---

 

For our English speaking guests
A new month, a new Indie Disco! After the succesfull Indie Disco debut in January, dj Arnold comes back, his record case filled with the latest Indie hits! Expect the latest hits of White Lies, Lily Allen, Ladyhawke, Astroid Galaxy Tour and Franz Ferdinand.

From France, the kids who call themselves: We are ENFANT TERRIBLE. Great danceable indie in the vein of Crystal Castles, CSS and maybe even Kylie Minogue :-)!
Ofcourse our vj’s Schwartzwald & Herteweide will take care of the coolest visuals?