Dana Fuchs


blues / rock


+ Stefan Schill


Dana Fuchs is de jongste uit een gezin van zes muzikale kinderen en groeide op in een klein stadje in Florida. Al vanaf het begin was zij omgeven door muziek en dat spat nog altijd aan alle kante van deze stoere bluesdame af.

De oudere kinderen  uit het gezin speelden classic rock in de garage, haar ouders draaiden Ray Charles en Hank Williams op een oude draaitafel en op school kreeg ze een grote hoeveelheid zeventig en tachtiger jaren funk te incasseren.  Toen Dana 12 jaar oud was sloot zij zich aan bij het First Baptist Gospel Choir. Ze zong daar elke week met veel enthousiasme haar kleine longen uit het lijf. Al snel daarna vertrok zij richting noorden en vertelde haar vrienden en familie  “I'm going to New York to sing the blues”.
En zo geschiedde! Dana Fuchs is een dame met een enorme strot die liefhebbers van Melissa Etheridge en Beth Hart zeker zal bekoren. Zo gaf ze eerder fenomenale shows op onder andere Bospop en pakte ze ook al een aantal Nederlandse clubs in. Vandaag is ze voor de eerste keer in de Effenaar te zien. Maak je klaar voor een vurig en opwindend bluesrockavondje!