Koninginnedag festival: o.a. De Staat + Chris Chameleon + Joost van Bellen


Let op! Locatie: Effenaar Parkterras! Ons parkterras zal ook dit jaar weer omgetoverd worden tot de gezelligste festivallocatie van de stad.


De Staat + Chris Chameleon & live band (ex-BOO!) + Joost van Bellen + Def Americans + WaxDolls + Drive Like Maria + Kap Bambino + Hank Long + The Risque


Koninginnedagfestival
De line-up van het Koninginnedagfestival liegt er niet om dit jaar! Ook de derde editie van dit festival op het Effenaar Parkterras belooft voor een onvergetelijk Koninginnedagfeest te zorgen. Het overvolle muzikale menu wordt stapsgewijs opgebouwd dit jaar. Van groezelige rock butsen we door naar dansbare pop, heerlijke Johnny Cash-classics, dikke stonerrock, stoempende electro en opzwepende Vlaamse electrorock. Ja, de voetjes gaan steeds hoger van de vloer deze Koninginnedag!

The Risque (14:00-14:30)
The Risque bijt vandaag het spits af met een flinke schop onder je kont! In dit Eindhovense garagerock/powerpop-trio spelen leden van Devilöck, Restless Youth en Isle of Men. Deze heren hebben Foo Fighters, The Strokes en Jay Reatard als MySpace-vrienden. En die bands leveren een optelsommetje op waarvan de uitkomst de vette songs van dit jonge drietal benadert!

Chris Chameleon (+live band) (15:00-16:00)
De afgelopen jaren trok Zuid-Afrikaan Chris Chameleon succesvol door Europa als singer-songwriter. Maar veel muziekliefhebbers hunkeren nog altijd naar de 'monkipunk' die hij met zijn vorige band Boo! maakte. Voor hen is er goed nieuws! Want voor het eerst sinds het uit elkaar gaan van Boo! kruipt Chameleon weer met een rockband op het podium! En dat betekent dat de kunsten van de vier-octaven-koning optimaal tot hun recht komen. Een energiek uurtje popmuziek vol exotische invloeden. Of zoals ze in Zuid-Afrika zeggen: "Met sy eiesoortige, uitsonderlike styl en vermoë om gehore te bekoor met sy stem wat oor 4 oktawe strek, word Chris gereken as een van die belangrikste en mees gewilde kunstenaars van ons tyd!"

Def Americans (16:25-17:25)
The Def Americans brengen een wervelende ode aan The Man in Black Johnny Cash. Doe je ogen dicht en je denkt dat het Cash zelf is die een fantastische 'best of'-set speelt. Alhoewel, ook het minder bekende werk van de legendarische countrymuzikant komt voorbij tijdens optredens van Def Americans. Plus natuurlijk de nummers waarin Johnny duetten zong met zijn vrouw June Carter Cash. Het afgelopen jaar gaven de Def Americans een overtuigende reeks optredens door het hele land. Positieve verhalen die overal rondgonzen ten gevolg. Kom lekker een pintje pakken en meezingen tijdens de thuiswedstrijd van deze Dove Amerikanen!

Drive Like Maria (17:50-18:30)
Led Zeppelin, Frank Zappa, Queens Of The Stone Age, The Mars Volta, Neil Young, Pink Floyd, Foo Fighters, Sly & The Family Stone, ze staan allemaal in het lijstje invloeden van Drive Like Maria. En dat is te horen! Wat een euforie en wat heerlijke band is dit! Dit Nederlands-Belgische combo is een echte aanwinst aan het rockfirmament. Hun debuutplaat 'Elmwood' verschijnt bij PIAS en is als een fijne mokerslag. Als dit drietal speelt, gaat je vuist als het ware automatisch de lucht in, ga je ongecontroleerd stampvoeten, en deint je hoofd met zwiepende haren hard heen en weer. Lekker zonnetje op je bol plus een biertje erbij! Wat wil je nog meer?  

De Staat (19:00-20:00)
Als je De Staat dit jaar nog niet hebt gehoord, heb je onder een rots geleefd óf je hebt je kop te lang in het zand gestoken. Want een grotere Nederlandse rocksensatie dan deze Nijmeegse band is er lang niet geweest. En terecht. Debuutplaat 'Wait For Evolution' herbergt songs waar Queens of the Stone Age een puntje aan kan zuigen. En waar Talking Heads en Frank Zappa een fijne funky en idiote twist aan lijken te hebben gegeven. Live zijn deze heren (met een drummer met bijnaam 'De Beul') net zo overdonderend als op hun album. Niet te missen deze Koninginnedag! 

Kap Bambino (20:20-21:00)
Kap Bambino uit Bordeaux vormt vandaag de lijm tussen rock en electro. Ze staan bekend om hun spannende gigs waarbij het aantal beats per seconde niet in de lagere regionen gezocht moet worden. Dit duo gaat vol gas door! Wat je je daarbij moet voorstellen? Nou, wat dacht je van een opgefokte dollemansrit met de heren van Justice samen met The Subs op de achterbank, Late of the Pier in de kattenbak en Joost van Bellen met op z'n schoot Elle Bandita op de passagiersstoel die tegen Blondie achter het stuur zitten te schreeuwen dat ze meer gas moet geven! En dan is Blondie de kwaadste niet....dus zet je schrap!

Joost van Bellen (21:00-22:00) 
Zat ie net nog als het ware bij Kap Bambino in de auto: Tadaa, hier is ie zelf! De enige echte Joost van Bellen! Nu kan het feest écht niet meer stuk. Bekend van Speedfreax en Rauw, befaamd om zijn enorme arbeidsethos en berucht om zijn alles verslindende psychedelische electrosets: Joost van Bellen is 'one of a kind'! Dit wordt een schmutzig uurtje waarbij Van Bellen alles uit de kast trekt. Doe jezelf een gunst en zorg dat je in je opperste dansmodus vooraan het podium staat!

WaxDolls (22:00-23:00)
Wat zit er toch in het water in Vlaanderen? Er móet iets zijn waardoor The Subs, Goose en 2 Many Dj's zo'n ongelofelijk vette pot onweerstaanbare dansmuziek maken. Ook de Waxdolls hebben flink gelurkt van dit magische water, zo lijkt het. Misschien geeft dit duo vanavond wel het geheim van die ogenschijnlijk onuitputbare bron prijs. Het is punk, het is electro, het is rauw, ranzig en geil. Maak je klaar om te dansen tot je het kookpunt bereikt!

Hank Long (23:00-24:00)
Hank Long is één helft van The Longmen. Ook in z’n uppie is hij doeltreffend met alles wat hip, dansbaar, rockend en knetterend is!Denk aan de vetste tracks van Alter Ego, Feadz, Golden bug, Mr Oizo, ZZT, Tiga, Loco Dice, crystal Castles, D.I.M, brodinski, Modeselektor, Boys Noize, Yuksek, Ink& Needle, SMD, Bombo, Tomboy, Who made Who, Kissy sell out om een beeld te krijgen van zijn set. Een uitgemeten gelegenheid om je laatste restje energie eruit te knallen!