40up - dansnacht voor 40+


Rock Now, Rollater! Romantici let op!: om twaalf uur wordt het Valentijsdag!!


Met dj's Harry de Winter / Alex van Oostrom / vj Fenno Werkman


 

Effenaar en Harry de Winter starten dansavond voor 40-plussers

 

Te groot voor het servet maar nog lang niet klaar voor de geraniums? De babyboom generatie wil dansen. Dat bleek bij de eerste edities van 40UP in de Melkweg, dé dansavond voor de 40-plussers. Op vrijdag 13 februari introduceert Harry de Winter in samenwerking met de Effenaar 40 Up ook in het zuiden. Want, de generatie die opgroeide met de Beatles, The Rolling Stones en James Brown, gaat ook op iets oudere leeftijd graag met de voetjes van de vloer.

Het is niet toevallig dat Harry de Winter juist voor de Effenaar heeft gekozen als tweede locatie voor 40 Up. Zijn carrière is er begonnen, hij werkte destijds voor KRO radio en tv en presenteerde onder meer ‘Midzomernachtspektakel’ wat door de Effenaar geproduceerd werd.

Inmiddels is De Winter alweer een paar jaar de veertig gepasseerd,  en pakt hij de muzikale draad weer op met zijn concept 40 Up. Het geheim van de avond: de ervaring, repertoirekennis en keuze van muziek uit de jaren ’50, ’60 en ’70 door DJ’s Alex van Oostrom en natuurlijk De Winter zelf, gecombineerd met het wereldberoemde cliparchief van Fenno Werkman (bekend van o.a. Popquiz a gogo en de Top 2000 op TV). Dus bij elke klassieker worden de originele beelden op het scherm getoond. “De sfeer wordt vooral gemaakt door de bezoekers zelf; veertig- en vijftigplussers die eindelijk de juiste omgeving hebben gevonden om weer als vanouds met de voetjes van de vloer te gaan en een te gekke avond en nacht beleven.” aldus De Winter.

DVD-DJ Alex van Oostrom draait al jaren mee in de Nederlandse dj- en dancewereld, hij is de leermeester van alle DJ sterren van nu, hij was de eerste scratchende DJ, introduceerde breakdance in Nederland en onder meer oprichter van de DJ school. En dus de eerste dj die met DVD’s is gaan draaien en daarmee de mix maakt van beeld en geluid.