STEREO


Het rockende resultaat van Rock Nation!


+ Daybroke


STEREO
Nooit eerder was het ontstaan van een rockband te volgen op televisie. In het najaar van 2008was het RTL5 die het aandurfde met het programma Rock Nation en dat bracht een schokteweeg in het Nederlandse rockcircuit. Het resultaat? De band STEREO.

Wat is Rock Nation dan? Rock Nation is de zoektocht van manager Edwin Jansen en zijn raadsman Dennis Weening. In alle hoeken en gaten van Nederland hebben zij gezocht naar twintig jonge toptalenten. Vier zangeressen, gitaristen, toetsenisten, bassisten en drummers zijn door Edwin en Dennis bij elkaar gezet in een oud warenhuis in Den Haag waar zij alles met elkaar deelden. Na acht zware weken van workshops, opdrachten en diverse optredens inverschillende formaties is de definitieve samenstelling tot stand gekomen, die zichzelf STEREO heeft gedoopt.

Edwin en Dennis hebben bij hun samenstelling gelet op alle aspecten die voor een rockband van belang zijn. Synergie, doorzettingsvermogen, talent, creativiteit en een magische ‘klik’ zijn in deze bijzondere groep bij elkaar gebracht. STEREO heeft inmiddels de wind in de rug en kan zich verheugen op vele optredens en de opname van een album, dat wordt uitgebracht door de major platenmaatschappij EMI records. Het visitekaartje van STEREO, de eerste single, ligt inmiddels in de winkels.

Daybroke
Genadeloos stuwende beats en heavy gitaren zijn slechts twee ingrediënten van deze Tilburgse rock/powerpopband. Voeg hieraan melodische zang en subtiele synthlijnen toe en je gerecht heet Daybroke. Geïnspireerd door de rockmuziek van de jaren zeventig en negentig besloten TomSikkers (zang, gitaar) en Mike Coolen (drums) ruim twee jaar geleden hun krachtente bundelen. Het resultaat zijn sterke, krachtige songs, gesmolten in een moderne rocksound.