ALRT feat. Kanzleramt labelnight


Een Kanzleramt labelnight is techno in de breedste zin van het woord. Reken op veel variatie en een opbouw van mooie tech-house naar het stevige werk. Het brengt je terug naar de nostalgische technosf


Heiko Laux + Steve Rachmad + Gideon LIVE + Peter Horrevorts (Kanzleramt, D)


Deze ALRT editie staat in het teken van Kanzleramt, een van de bekendste en langst actieve techno labels uit Duitsland. Een label dat er in slaagde alle lagen van de techno door de jaren heen niet alleen te volgen, maar ook steeds ‘on the edge’ te blijven met spraakmakende releases.  Niet voor niets bracht het artiesten voort zoals Alexander Kowalski en Johannes Heil.

 

Wie niet mag ontbreken op zo’n avond is grondlegger en artiest van het eerste uur Heiko Laux. Al ruim 10 jaar actief met het label en vooral ook met albums, remixes, samenwerkingen en vooral draaien. Een veelzijdige en verrassende dj.

 

Gideon zal voor Eindhovenaren geen onbekende zijn. De rest van de wereld kent hem nu ook, na zijn uitstekend ontvangen debuut album ‘Need no permission’. Het kan op uistekende reacties rekenen van dj’s variërend van Stephan Bodzin tot Michel de Hey. Daarnaast bestuurt hij het Lessismore label. Zijn set heeft deze avond een speciaal tintje. Hij brengt zijn album Need no Permission, dat sinds november 2008 in de winkels ligt, exclusief live ten gehore. Verwacht delen van het album, gecombineerd met nieuwe producties. Dit zal zijn enige live optreden zijn. De Effenaar in je achtertuin hebben heeft zo zijn voordelen!

 

Steve Rachmad kan terugkijken op succesvolle samenwerkingen met Heiko Laux en Kanzleramt met diverse remixen en producties voor het label. Het bracht hem ook vaak op het podium met de artiestenstal. Zijn muziekstijl sluit vanavond naadloos aan en zal de zaal al snel meesleuren met een ultravette opbouw van superdikke platen.

 

Nog meer Nederlands talent op Kanzleramt introduceert zich vanavond: Peter Horrevorts. Begonnen met draaien van ‘ongewone’ techno viel hij al snel op en bracht zijn eerste Ep uit op het X-Trax label. Tevens tekende hij voor remixes van artiesten als DJ Misjah, Ferry Corsten en Melvin Reese. Nu dus op Kanzleramt en als opener van deze bijzondere labelnight.

Het ALRT-team heeft van de november 2008 editie een kort filmpje gemaakt. Kijk voor dit en andere filmpjes op de ALRT web site!