Jay Reatard


Geniale songwriter voor fans van The White Stripes en The Stooges!


+ Rats on Rafts + De Stekkers


Ondertussen baalt Jay wel een beetje van zijn zelfgekozen achternaam 'Reatard'. Maar ook al wordt hij de hele dag aangesproken met (vrij vertaald): 'Hey, achterlijke!'; we hebben hier echt te maken met een geniaal songwriter! En ach, klinkt toch lekker punky zo'n achternaam, niet?  
Enfin, Jay Reatard is een 28-jarige branieschopper uit het garagepunkcircuit. Met zijn bands Lost Sounds en The Reatards stampte hij al menig achterwerk aan gruzelementen. Maar de echte voltreffer kwam toen hij in 2006 zijn soloplaat 'Blood Visions' uitbracht. Daarop staan, we zweren het met spuug in onze handen, vijftien songs die kunnen tippen aan het betere werk van The Stooges, The White Stripes, Johnny Thunders, Wire en The Ramones. Viezig, vettig, maar tegelijkertijd monsterlijk catchy. Op zijn nieuwe album kiest Jay voor wat meer melodie, maar ook voor een dikke dosis smerigheid.
Op het podium maken Jay Reatard en zijn kornuiten er een potje van dat je nog lang zal heugen (voor de non-believers: vraag maar na bij de Altstadt waar Jay in 2007 doorheen raasde)! Deze zaterdagavond kán al niet meer stuk!