The Rasmus


Dé Finse rockband is terug! Let op: Zaal opent om 18:00 uur! Bezoekers onder de 14 jaar krijgen alleen toegang als ze worden begeleid door een volwassene. Er kan om legitimatie gevraagd worden.


geen support!


The Rasmus
Twee keer eerder stonden de heren van The Rasmus in de Effenaar en tot twee keer toe zorgden de Finnen voor histerische taferelen! Inmiddels is het bijna drieënhalf jaar geleden dat de band rond zanger Lauri op de planken stond in Eindhoven. Hoogtijd dus voor een nieuwe dosis Rasmus-rock uit Finland!
De groep werd in 1994 opgericht toen de bandleden nog piepjong waren. Zanger Lauri was destijds bijvoorbeeld pas 15 jaar oud. Toch maakte de band op die jonge leeftijd al behoorlijk volwassen rock die herinneringen aan zowel Bon Jovi als het meer duistere Him oproept. Hun definitieve doorbraak bereikte het viertal met de wereldhit 'In the Shadows' van het album 'Dead Letters' uit 2003.
Ondertussen ligt het zevende studioalbum alweer op de planken. Met 'Black Roses' bracht The Rasmus onlangs een ijzersterke comebackplaat uit. Qua sound neigt de muziek op 'Black Roses' naar die van succesplaat 'Dead Letters' en volgens zanger Lauri zit er daarnaast af en toe een Depeche Mode-twist aan de songs. Duidelijk is dat The Rasmus weer een flink pakket nieuwe songs heeft liggen waarmee ze live een meer dan vette show willen, kunnen en zullen gaan geven!