Afgelast

Watcha Clan (afgelast)


Wegens omstandigheden is het concert van Watcha Clan op 2 april helaas afgelast. Er komt geen vervangende datum voor het concert. Reeds gekochte kaarten kunnen worden teruggebracht naar de voorverkoo


+ dj Tommi (Balkan Beatz / Lowlands)


Vanuit hun thuishaven Marseille verovert Watcha Clan langzaam Europa en omstreken. In hun zwoele, gelaagde en hybride elektronische wereldmuziek, krijgt de sfeer van een Mediterrane havenstad met het gezicht gekeerd richting Noord-Afrika op innemende wijze gestalte. Watcha Clan verenigt dromerige vocalen met aardse beats, uitbundige Balkan ritmes en Dub reggae met Arabische mystiek en samplers met traditionele instrumenten als harmonium, accordeon en melodica. Er wordt gezongen in het Frans, Arabisch, Hebreeuws en Engels.

Live shows van Watcha Clan zijn intense feesten, waar zowel de worldmusic liefhebber als de drum n bass fan zich absoluut geen buil aan zal vallen!

Het laatst verschenen album van de band 'Diaspora HiFi: A Mediterranean Caravan' behoort tot een van de meeste succesvolle worldmusic albums van 2008, en laat horen dat de band naast de kunst van het schrijven van gevoelige songs ook met gemak vette dansvloerknallers uit de mouw schudt.

Referenties: Le Peuple de l'Herbe, Shantel, Manu Chao, Balkan Beat Box, Asian Dub Foundation