As In RebekkaMaria (Lampshade)


Heerlijke electro met een flinke scheut 'french' pop


+ Anderson +This is Total War


Wie het lieve stemmetje van RebekkaMaria hoort, zal in eerste instantie aan Lampshade denken. En terecht, want RebekkaMaria Andersson ís inderdaad dat lieve stemmetje van het Deense Lampshade.

Naast haar band stort RebekkaMaria zich dus ook op een solocarrière. En die loopt, ondanks dat ze pas twee singles uitbracht, erg voorspoedig. As In RebekkaMaria is een gewaagde mix van electropop, vrolijke danspop en rockende (maar dansbare!) uitstapjes. Dit alles met de immer zoete en aantrekkelijke stem van Rebekka zelf.

As In Rebekka Maria doet denken aan artiesten als Yelle, CSS, Ladytron, CocoRosie, !!! en LCD SoundSystem tijdens een spannende date met Franse popdiva's uit de jaren 60. Dansbare pop met een twist, waarbij een feest op de dansvloer eerder regel dan uitzondering is.
Live neemt ze een handvol muzikanten mee van onder meer Lampshade en Campsite, live visuals en wellicht zelfs een aantal dansers...

Opener vanavond is het Amsterdamse indie-pop duo Anderson. Hun cd ‘’It runs in the family’’ is enorm goed ontvangen door diverse media als RifRaf, Oor, het AD en Festivalinfo schrijven lovende recensies en hun cd was eerder al “album van de week” bij de Revu. Hun single is de hoogste nieuwe binnenkomer op KinkFM en wordt platgedraaid op 3voor12 3FM en KX Radio. De band wordt vergeleken met bands als Postal Service en Air, maar dan met wat meer pit. Uiterst dansbare electro met een catchy refrein, och wat klinkt Anderson toch fijn!

Daarna is This is Total War uit Tilburg met alleskunner Vincent Koreman te zien op ons podium.