Textures


metal


+ Romeo Must Die + Human Demise + dj Svn


Textures
Textures zijn de worteltrekkers, staartdelers en Pythagoraskoningen van de Nederlandse metal. Probeer mee te deinen met hun ingenieuze muziek en je merkt dat het niet blijft bij een nekpijntje, maar ook een paar verborgen gewaande hersenkwabben raken ongetwijfeld danig in de war. Maar alle gekheid op een stokje: Textures is echt 'top of the bill' als het gaat om Nederlandse metal. Zoals gezegd, de heren komen niet altijd even rechttoe rechtaan uit de hoek, maar trakteren je op een ontzettend inventieve vuistslag! En hoe ingewikkeld de tracks op het eerste gehoor ook kunnen klinken: Textures brouwt heus een organisch mengsel van de meest heftige 'in your face'-muziek. Met hun nieuwste plaat 'Silhouettes' overstijgt dit vijftal de eeuwige vergelijking met Meshuggah, zeker gezien de verrassend meezingbare frases die Textures anno 2008 weet te produceren. Het eigen geluid van Textures is meer onmiskenbaar dan ooit (of het moet zijn dat de geest van Devin Townsend hier en daar op 'Silhouettes' lijkt rond te waren). Wat een vernuft, wat een melodieën, wat een bruutheid, wat een band! We wrijven nu al in onze handen voor dit zeer vette staaltje mathcore in de Effenaar!

Romeo Must Die
In het voorprogramma Romeo Must Die (niet te verwarren met de gelijknamige film). Dit Engelse vijftal, bestaande uit ex-leden van Stampin' Ground, maakt wel hele dikke mathcore. Onlangs kwam hun debuut 'Defined by Enemies'. Een plaat vol onversneden tracks waarmee ze noest om zich heen lijken te meppen.

Human Demise
En dan Human Demise! Deze heren gooien in heel Europa hoge ogen met hun strotknijpende Clevo Hardcore. Maar bij een thuiswedstrijd in hun eigen stad Eindhoven gaan natuurlijk pas écht alle remmen los! Komt dat zien!