King's X


Hardrock / Progressive metal


+ Troublemagnet


King's X is de definitie van een ultiem powertrio. Ongelofelijk hoe vol dit drietal live kan klinken. Zowel instrumentaal als vocaal slaan de heren je om de oren met heerlijke riffs en driestemmige zangmelodieën. Inmiddels bijna 21 jaar geleden debuteerden de Amerikanen met 'Out of the Silent Planet'  en twaalf studioalbums later rocken ze nog steeds als een tiet. Het is prog, het is metal, het is soul, het is funk, het is blues en het is onvervalste rock. En volgens Pearl Jam-bassist Jeff Ament zijn ze zelfs dé grondleggers van de grunge.
Zowel bassist/zanger Doug Pinnick, als gitarist Ty Tabor én drummer Jerry Gaskill hebben ondertussen vette soloplaten afgeleverd. Maar King's X blijft absolute hoofdmoot voor deze muzikanten die al sinds begin jaren tachtig samen muziek maken.
Absolute aanrader voor liefhebbers die wel een avondje zien zitten met een band die het beste van Queensrÿche, Fates Warning, Jimi Hendrix, Cheap Trick, Queen, ZZ Top en, vooruit, ook Dream Theater verenigt!   

Troublemagnet
Troublemagnet is een rockband van vier rasmuzikanten. De afzonderlijke leden hebben in vele bands gepeeld (Form, Kelvin Zhero, Henk Janssen, Lemur Voice, Arabesque, Slow Poke Rodrigo, Darshan, Stonepit, Boondoggle). De muzikanten komen uit verschillende muzikale richtingen, variërend van jazzrock, funk, metal tot melodieuze pop. De band laat zich bij het schrijven inspireren door 70’s rock (Led Zeppelin, Black Sabbath, Cream), maar ook door de grunge muziek van de jaren ’90 (Pearl Jam, Alice in Chains) en modernere rockbands (Audio Slave, Tool, Gov’t Mule). Dit alles plus de diverse muzikale achtergronden van de bandleden zorgen voor een zeer eigen Troublemagnet sound. Een beetje retro in een modern jasje dus.