This Beautiful Republic + The Spirit That Guides Us


emo rock


+ Divadown


Emorockers verzamelt u! We hebben een toffe dubbelbill binnengehaald met het Amerikaanse This Beautiful Republic en het internationale collectief The Spirit That Guides Us!

This Beautiful Republic
Vijf jongemannen met een passie. Een passie voor melodieuze, catchy rocksongs met een duidelijke boodschap. This Beautiful Republic steekt haar gedrevenheid niet onder stoelen of banken.

In de zomer van 2008 verscheen het succesvol ontvangen tweede album van de band, 'Perceptions'. Het album bestaat uit louter pakkende rocksongs, soms dramatisch, soms opgewekt, maar altijd passioneel en krachtig.

Lead zanger Ben Olin omschrijft zijn band als volgt: "Neem Silverchair en doe daar wat Jimmy Eat World bij en wat je krijgt is een broeierige, eerlijke rock, met krachtige gitaren"! Hoe dat klinkt hoor je hier!


cover 'Perceptions'


The Spirit That Guides Us
Het internationale collectief The Spirit That Guides Us (TSTGU) is geen onbekende meer in Nederland, dat als een soort van thuisbasis voor de band dient.


The Spirit That Guides Us


Na een tijd van redelijke radiostilte en uitstapjes van de diverse leden (o.a. The Hot Stewards, At The Close of Everyday, Anderson) is het gezelschap terug met een nieuw en verrassend stevig album. Op 'Don't Shoot, Let us Burn' klinkt de band gedreven als nooit tevoren, en lijkt men klaar om een flinke stap voorwaarts te doen. Check een aantal van de nieuwe songs op de MySpace van de band.