MTV Presents: Pete Philly & Perquisite


Reeds gekochte kaarten voor de afgelaste show van 4 december zijn voor deze show geldig!


+ Sabrina Starke + dj Kid Sundance


En ja hoor, ze komen toch! Pete Philly en kompaan Perquisite wilden heel graag nog een keer Eindhoven aan doen dit jaar en tadaa, het gaat nog lukken ook! Nota bene op een zaterdag. Dat wordt een heet avondje hiphop in de Effenaar!

Let op: doors 20.30 uur in tegenstelling tot de eerder afgelaste show!

MYSTERY REPEATS!! Pete Philly keert na een zeer succesvol jaar terug in de Effenaar.

Een dikke twaalf jaar geleden begint Perquisite met het creëren van hiphopbeats. Door zijn klassieke opleiding flirt hij al snel met klassieke elementen. Pete Philly is al een aantal jaar actief als rapper. Hij zat in onder andere in Nicotine en Gotcha!.

In de herfst van 2002 besloten Pete Philly en Perquisite samen te werken. Het album "Mindstate" werd een uniek en origineel album waarop je ook bijdragen hoort van zangeres Senna, de MC Cee Major en de Amerikaanse rapper Talib Kweli. In 2006 krijgt het duo een Zilveren Harp en een jaar later worden ze genomineerd voor de Gouden Notekraker.

In september 2007 is het derde album "Mystery Repeats" van Pete Philly en Perquisite verschenen. Een hit ook ver buiten onze landsgrenzen! De gelijknamige single, met de prachtige chello melodie, is één van de zomerhits van 2008.

Deze zomer staat het duo o.a. op het Splash festival in Duitsland, het Exit festival in Servië, op de 33ste editie van North Sea Jazz, Lowlands, Sziget in Hongarije, het Nuke Festival in Oostenrijk en MTV Hip Hop Open in Duitsland.

Pete Philly & Perquisite krijgen 28 augustus uit handen van burgemeester Job Cohen de Amsterdamprijs voor de Kunsten. Deze prijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunst gaat ieder jaar naar drie kunstenaars of kunstinstellingen uit verschillende disciplines die een bijzondere bijdrage leveren aan de kunst en cultuur in Amsterdam. Het is de eerste keer dat de Amsterdamprijs wordt toegekend aan popmuzikanten! De band werd onlangs ook genomineerd voor de 3voor12 award.

Sabrina Starke
Wat een fijne keuze! De heren Pete Philly & Perquisite nemen hun vriendin en aanstormende superster Sabrina Starke mee al support naar de Effenaar. Sabrina, die onlangs een platencontract tekende bij het befaamde Blue Note Records, overtuigt momenteel het hele land met haar prachtige mix van soul, hiphop en jazz.