Acid Mothers Temple (JAP)


psychedelica / psych-rock


+ Stearica (IT) + Gomer Pyle + vj Walter Roadburn + dj Svn


Acid Mothers Temple
Japanse psychedelica zeg je? Yep, je leest het goed. Het Japanse Acid Mothers Temple behoort tot de absolute top van hedendaagse psych-rock bands.
Acid Mothers Temple is een collectief dat sinds haar oprichting in 1995 reeds verschillende gedaantes kende (Acid Mothers Guru stonden eerder nog op Roadburn), maar sinds 2004 tot de kern van vier personen is teruggebracht.
Volledig heet het gezelschap rondom gitarist Kawabata Makoto momenteel Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O., en brengt een bezwerende en trippende muzikale mix die zich laat beïnvloeden door Hawkwind, Karlheinz Stockhausen en 70's-rock.

Het collectief versleet in de afgelopen 13 jaar tientallen (gast-)muzikanten, en heeft met ruim 80 releases sinds de oprichting een absoluut record te pakken. De band speelde wereldwijd reeds honderden concerten, en heeft zich in de loop der jaren ontpopt tot een ware cult-act. Liefhebbers van psychedelica, maar ook open-minded stonerrockers en 70's-rockers zullen watertanden van de trip die Acid Mothers Temple je gaat voorschotelen.
Een tourtje langs de wiki van AMT en myspaces van de bands zijn een goede voorbereiding op een avondje eerste klas trippen!

Stearica
Kom vanavond op tijd, want ook de twee supports zijn meer dan de moeite waard. Neem bijvoorbeeld de verassende nieuwe Italiaanse psychrock band Stearica. Met 'Oltre' maakten ze een fantastisch bezwerend album. Dit drietal uit Turijn knalt en spacet als een cake! Geweldige songs, goeie trip!

Gomer Pyle
Of wat dacht je van Gomer Pyle? Brabants stonertrots van het moment. Ze openen Roadburn 2009 en debuteerden eerder dit jaar met het knalalbum 'Idiots Savants'. Echt een plaat waar ze internationaal hoge ogen mee gooiden en vol dikke stoner met spacerandjes. In de gelederen onder andere drummer Sander Evers, oa. van 35007. En die kennen we in Eindhoven nog wel!