zZz


RockLet op! Bezoekers van zZz mogen gratis blijven hangen voor de Indie Disco!Vanavond wordt er tevens geld ingezameld ten behoeve van het Rode Kruis!


+ Scram C Baby+ The Celluloid Gurus (dj/vj-act)


zZz
zZz: nee, we hebben het hier niet over een uitdrukking in een tekstballonnetje in een strip die een slapende toestand moet uitdrukken. Sterker nog: als zZz ergens voor zorgt is het wel dat je meer dan wakker, compleet bij de pinken, met gierende adrenaline en je gedachtes in de zesde versnelling verkeert.
zZz staat in een notendop voor bezwerende, maar opzwepende en catchy psychedelica. Drum, zang en smerige, vaak geloopte orgelgeluiden bepalen het geluidenspectrum van deze Amsterdammers. We horen The Doors, Hawkwind, Ozric Tentacles, maar ook The Damned en Jon Spencer. Het duo werd in 2000 opgericht en leverde met 'The Sound of zZz' in 2005 een dijk van een album af. Ook in het buitenland zijn de heren heter dan heet en die temperatuur gaat alleen maar omhoog via hun fonkelnieuwe album 'Running with the Beast'. 'Electro-krautrock' is de term die Q Magazine op het duo plakte en NME spreekt van de 'duistere, met olie besmeurde nageboorte van orgelpunk'. Wij snakken tot 12 december: het moment dat zZz voor het eerst in bijna drie jaar weer eens in de Effenaar staat!

Scram C Baby
Voorprogramma Scram C Baby mág je niet missen! Deze rockende ambachtslieden zijn sinds jaar en dag getekend bij Excelsior. Hun nieuwe plaat 'Eau de Vie' is een dampend verslag van hun liveshow in Paradiso vorig jaar. Het biedt een mooie vooruitblik op al het grillige en onverwachte dat deze songsmeden ongetwijfeld vanavond ook op je af gaan vuren! Voor liefhebbers van The Libertines, Jon Spencer en de Pixies!

The Celluloid Gurus
De heren van The Celluloid Gurus verzorgen vanavond een groot deel van de visuals. Kernwoorden van 'hun ding': 70's, porno, 8mm, Emmanuele, opzienbarend, tranentrekkend. Aanstootgevend en aandoenlijk entertainment. Affentittengeil, en niet aanbevolen voor de kortzichtigen van geest!