Kraak & Smaak (live)


+ theFringe


Na de geweldige album release party van Kraak & Smaak in de Effenaar in april jongstleden, komen de heren en dame terug voor een groot Kraak & Smaakfeest tijdens de feestdagen!

Het Leidse trio Kraak & Smaak bestaat uit Wim Plug, Mark Kneppers (ook wel bekend als DJ Knuppelhout van Wipneus & Pim) en Oscar de Jong. Samen maken ze een lekkere mix van elektronische funk, samples en breakbeat. Gevestigd bij het hippe Londense label Jalapeno Records staat Kraak & Smaak in het buitenland ook wel bekend als Crack & Smack.

In het voorjaar van 2006 brengt Kraak & Smaak hun eerste album 'Boogie Angst' waarvan het nummer ‘One of These Days’ zelfs in de populaire Amerikaanse tv-serie Grey’s Anatomy werd gebruikt. Wim Plug omschrijft dit album als: “dance music to listen to”. Maar tijdens de energieke optredens wordt er vooral gedanst. Het toonaangevende Britse dance magazine I-DJ  riep K&S uit tot ‘Must See Live Act’, tussen klinkende namen als Chemical Brothers, Moby en Basement Jaxx!

Het nieuwe album 'Plastic People' is wederom een knaller. Dit bleek wel tijdens de album showcase die de band eerder dit jaar in de Effenaar gaf! Oscar de Jong over het album: "Nummers als Plastic People hebben een wat viezer en elektronischer randje door het gebruik van oude analoge synths en andere apparatuur. Het is een natuurlijk gevolg van het spelen voor grote mensenmassa’s tijdens festivals en het zien van bands als Soulwax en Daft Punk." Een opmerking waarbij De Jong de kanttekening plaatst dat het 'partyfunk-element' bij de liveshows van Kraak & Smaak niet verloren gaat.

En dat deze band dikke partyfunk kan maken, weten we ondertussen in Eindhoven! Een dikke liveset met de lekkerste combinatie van jazz, hip hop, funk, new wave en breakbeat die je maar kunt wensen!