Uitverkocht

Low (uitverkocht)


Let Op! Locatie Catherina Kerk!Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Muziekcentrum Frits Philips en Van Abbemuseum.


An evening with LOW and special guests


De Amerikaanse band LOW sluit vandaag in de Eindhovense Catharinakerk het prestigieuze Heartland Festival af. Voor het slotconcert van LOW is een uniek programma gemaakt waarin 8 koorzangers van Vocaal Lab een rol spelen. Ook Dominik Blum, organist en dirigent van Steamboat Switserland en 2 slagwerkers sieren het programma. Het project staat onder artistieke leiding van de Amerikaans-Nederlandse componist David Dramm.

LOW is een band uit Duluth, Minnesota, en bestaat uit zanger/gitarist Alan Sparhawk, zangeres/drumster Mimi Parker en bassist/zanger Steve Garrington..
In 1994 verscheen LOW's eerste album 'I Could Live in Hope'. De band tourde over de wereld en bevond zich in het gezelschap van artiesten als Radiohead, The Dirty Three en Nick Cave and the Bad Seeds.

Op het laatste album 'Drums and Guns' presenteert de band een aantal nieuwe songs waarbij gebruik wordt gemaakt van (voor LOW) nieuwe vormen. Drummachines, looped vocals etc. Ondanks deze nieuwe elementen zijn de songs onbetwist typisch LOW.

Informatie over de voorverkoop vind je op de website van het Muziekcentrum, te bereiken via deze link.