Richie Kotzen


Guitaarheld. Onder de bezoekers van dit concert wordt een Fender Richie Kotzen Telecaster verloot! Check ook de clinic van Richie op 4 februari bij Muzikaza in Roermond! Zie http://www.muzikaza.c


+ JWT (Joop Wolters Trio)


Richie Kotzen
Richie Kotzen is een gitaarheld waar je U (met een hoofdletter!) tegen zegt! Het is vanavond voor het eerst sinds 1999 dat hij weer eens in Nederland op het podium staat. Destijds nog met de supergroep Vertu, maar nu eindelijk eens met een show onder zijn eigen naam, met zijn eigen fenomenale tracks!
Kotzen liet in 1989 op 19-jarige leeftijd voor het eerst van zich horen via zijn indrukwekkende titelloze debuutplaat. Als nieuwste talent van het toonaangevende gitaristen-label Shrapnel onderscheidde Richie zich met een losse, inventieve en virtuoze stijl. Een stijl die hij verder uitkristalliseerde op zijn tweede plaat "Fever Dream" uit 1990.
Een jaar later sloot Kotzen zich aan bij de glamrockband Poison waar hij ook als songschrijver een flinke vinger in de pap kreeg. In 1999 werd hij gerekruteerd door Mr. Big waar hij zijn collega-gitaarbeul Paul Gilbert verving. Maar ondanks het werk in dienst van anderen, bleef vooral het solomateriaal van Kotzen veel gitaristen tot de verbeelding spreken. Hierbij mogen ook zeker de twee duizelingwekkende platen die hij halverwege jaren negentig met Greg Howe maakte niet overgeslagen worden: Twee instrumentale albums waar Howe en Kotzen vol technisch vernuft tegen elkaar opboksen.
Tegenwoordig laat Kotzen ook steeds vaker een kant van zich horen waarin hij niet alleen met zijn gitaar, maar ook met zijn rauwe zangstem naar voren treedt. Meer recent materiaal van de inmiddels 38-jarige Amerikaan heeft een dik bluesy randje waar ook liefhebbers van opwindende bluesrock van zullen smullen. Maar ook anno 2009, twee dagen na Richie's 39e verjaardag, is hij een virtuoos pur sang van wie de instrumentaaltjes voor zich spreken! Een must see show voor iedere gitaarfreak!

JWT (Joop Wolters Trio)
JWT bestaat naast de fenomenale gitarist Joop Wolters uit bassist Barend Tromp en drummer Patrick Eijdens. Ze maken een mengeling van fusion en progressieve rock waar je stijl van achterover slaat! Voorheen hebben de bandleden hun sporen verdiend in onder andere Arabesque en Lemur Voice en momenteel is Joop ook in de weer met de band Shadrane (met oa. drummer Greg Bissonette). Vette gitaarrock waar je als Richie Kotzen-liefhebber zeker geen buil aan valt!

Gitaaractie Richie
Onder de bezoekers van dit concert en van de aanwezigen bij de Clinic van Richie op 4 februari bij Muzikaza in Roermond, wordt een Fender Telecaster verloot! Een paar voorwaarden voor deelname: bezoekers krijgen bij binnenkomst een nummer. Hiermee dingen ze mee bij de verloting. De nummers worden alléén bij binnenkomst overhandigd. Houd dus in de gaten dat je ook echt een nummertje krijgt. Het heeft geen zin om na binnenkomst om een nummertje te komen vragen, als je dit per abuis niet hebt gehad. Gezien het tijdstip van de uitreiking van de gitaar, dienen deelnemers vóór 21.45 uur binnen te zijn in de Effenaar. Hierna worden geen lotnummers meer overhandigd!