Keith Caputo


+ Heist


Dat Keith Caputo meer is dan alleen de zanger van Life of Agony, weten we in Nederland ondertussen wel. Want naast het heftige werk met LOA levert deze kleine gigant al bijna tien jaar het meest prachtige solomateriaal af. Keith is een zanger met een gouden strot en iemand die de mooie melodieën in zijn songs aaneen rijgt.
In 1989 richtte hij samen met zijn neef Joey Z Life of Agony op. De band combineerde op dat moment op een unieke manier hardcore met een veelzijdigheid aan melodieën waarin de stem van Keith kenmerkend was. De band werd een groot succes (wie herinnert zich het optreden op Dynamo Open Air 1994 nog?), maar in Keith borrelden meer aspiraties dan spelen met LOA. Als solo-artiest is hij een poëet die de wereld bekijkt door een roze bril. Resultaat: prachtige meeslepende songs. Keith laat zich inspireren door Led Zeppelin, Pink Floyd, The Doors en Annie Lennox, maar heeft ook die unieke ongrijpbare twist die alleen hij aan muziek kan geven. Keith Caputo is op de eerste plaats namelijk puur en dat merk je, vooral tijdens zijn intieme liveshows. Eerder dit jaar bracht hij zijn zesde soloplaat 'A Fondness For Hometown Scars' uit. Een album waarop onder andere ook Flea van Red Hot Chili Peppers te horen is.
Zijn liveband bestaat grotendeels uit Nederlanders. Zet je dus schrap voor een prachtige semi-thuiswedstrijd van dit unieke muzikale talent!