Ane Brun + Teitur + Ólafur Arnalds


Let op! Locatie: Muziek Centrum Frits Philips; Eindhoven Airport Zaal.


'Strings over Scandinavia'


De Effenaar presenteert in samenwerking met het Muziek Centrum Frits Philips een prachtig concert van Ane Brun + Teitur + Ólafur Arnalds in het kader van het Tromp Festival.

Tromp staat in het teken van de strijkers. En zo ook dit prachtige slotconcert. De melancholieke, verstilde en hemeltergend mooie muziek van Ane Brun, Teitur en Ólafur Arnalds neemt je mee naar de lange, donkere nachten uit het hoge noorden...

In opdracht van Tromp gaan Ane Brun en Teitur hun prachtige songs vertolken op gloednieuwe arrangementen van Arnalds voor strijkkwartet.


Singer songwriter Ane Brun is een graag geziene artiest in Nederland. Al enkele jaren krijgt ze met haar prachtige, breekbare liedjes het clubcircuit muisstil…Brun leerde pas op haar eenentwintigste gitaarspelen. Ze trok naar Spanje en speelde daar op de straten van Barcelona, voor iedereen die het maar wilde horen. Na haar terugkomst in Noorwegen begon ze met het schrijven van haar eigen muziek. Sindsdien verschijnt er bijna ieder jaar een plaat van haar. Brun werkte samen met o.a. Madrugada, A-Ha en Ron Sexsmith.


Teitur is een singer songwriter, afkomstig van de Faroe-eilanden. Zijn debuut album ‘Poetry & Aeroplanes’ laat een warme organische sound horen gecombineerd met zijn unieke akoestische gitaarspel en prachtige arrangementen. Mooie, melancholische popliedjes met puntige teksten. In 2007 werd hij gekozen tot Beste Zanger bij de Deens MTV Awards. 

Een van de mooiste ontdekkingen uit Ijsland is ongetwijfeld de 20-jarige Ólafur Arnalds. Hij schrijft zijn eigen epische muziek, overladen met strijkers, elektronica en piano. Denk aan het werk van Sigur Ros. Zijn oorstrelend debuut 'Eulogy for Evolution' werd geprezen door de internationale pers en zijn EP 'Variations Of Static' is een meer dan volwaardige opvolger. Houden Brun en Teitur je nog een beetje met de voeten op de aarde, de strijkers van Arnalds brengen je in hogere sferen.