The Aggrolites


ska / reggae


+ The Regulators


Een van de fijnste reggae/ska bands hedentendage komt terug naar Nederland! Ooit begonnen als begeleidingsband van Derrick Morgan heeft Aggrolites zich ontwikkeld tot een band die tegenwoordig meedraait in de hoogste regionen van de hedendaagse reggae. De band heeft inmiddels twee studioalbums uitgebracht bij het fameuze Hellcat Records, waar ook bands zoals The Slackers, Hepcat en zelfs Joe Strummer in het verleden platen uitbrachten.

Wie nog niet bekend is met The Aggrolites, checkt even bijgevoegde myspace. Liefhebbers van de band weten dat dit een weekend wordt met een feestelijk hoogtepunt!

Opener vanavond is het Nederlandse The Regulators. Deze band werd eind jaren tachtig door een vriendengroep opgericht met als doel de oude tijden te laten herleven. Grote inspiratiebronnen zijn Justin Hinds, Rico Rodriguez, Laurel Aitken, Prince Buster, Desmond Dekker, Derrick Morgan ,The Claredonians en The Skatalites. Met de laatstgenoemde speelden ze al regelmatig samen.
Inmiddels bestaan The Regulators uit 7 leden,afkomstig uit de Nederlandse Ska,Jazz en Reggae-scene .Tevens is er een debuut C.D.("Tune in your regulator") uitgebracht.