Leaf


+ Destine


Hoe snel kan het gaan met je band? In een jaar tijd van support bij VanVelzen naar een eigen grote zaal show, met als tussenstop nota bene een uitverkocht kleine zaal concert. Daar durft de gemiddelde band niet eens van te dromen!

Leaf behoeft eigenlijk ook nauwelijks introductie meer. Wie heeft er de afgelopen maanden nou niet meegezongen of ge-lalalaat met de catchy hits als 'Wonderwoman' en 'New Song'? De nieuwste parel heeft 'Motherfucker' en daarvan kun je hier de clip zien.

Voor degenen die echt hebben liggen slapen hier een kleine introductie:

Leaf is in september 2005 opgericht door enkele studenten van de Rockacademie. De groep speelt akoestische popliedjes en was op deze manier succesvol bij de Popronde 2006 en in het voorjaar van 2007 werd de Telegraaf Talentenjacht gewonnen. De groep bestaat naast zangeres Annemarie Brohm uit Tinus Konijnenburg, Ocker Gevaerts, Joni Scholten en Jeroen Blumers.

In eigen beheer verscheen het album 'Life's a Beach' dat goed werd ontvangen. Nu Leaf een platencontract in de wacht heeft gesleept, is op 16 november 2007 de vernieuwde versie van 'Life's a Beach' uitgebracht. Als voorloper is het nummer 'Wonderwoman' (vaak 'Why's my Life so Boring' genoemd) uitgebracht, waarmee Leaf in oktober 2007 een top 10 hit scoorde in de Nederlandse Top 40. Dit nummer verwierf extra bekendheid doordat het veelvuldig wordt gebruikt in het cabaretprogramma Koefnoen.