Arid


pop / rock


+ Greendive


Na een langslepende ziekte, volgend op zijn succesvolle solo-uitstap, is Jasper Steverlinck er weer helemaal bovenop én herenigd met Arid. Rond de millenniumwisseling maakte de band naam met subtiele rockliedjes, gedragen door Steverlincks hoge en krachtige stemgeluid.

Toen Arid in 1998 voor de eerste keer op Werchter speelde, voelde je het al aan je water dat deze groep een grote toekomst had. De zweetgeurtjes van puberende en gillende meiden voor het podium onderstreepten deze stelling zelfs nog meer. En inderdaad: Arid veroverde niet alleen de harten van menig tienermeisje, ook de meer gevordere luisteraars konden de deuntjes van Jasper Steverlinck en Steven Dupré wel waarderen. De debuutplaat 'Little Things of Venom' was dan ook een puik album vol rocksongs met net dat beetje extra, wat vooral toe te schrijven was aan het fantastische stembereik van Jasper Steverlinck, die, niet echt ten onrechte, vaak vergeleken werd met Jeff Buckley.

In 2002 scoorde Jasper Steverlinck met de hulp van de Kolacny broertjes vrij onverwacht een hit met de cover van David Bowie’s 'Life on Mars', in die mate zelfs dat er een solo-album volgde en Arid tijdelijk 'on hold' werd gezet. Tot we vorig jaar tot onze vreugde plotseling een nieuwe Arid-song mochten verwelkomen!

Het nieuwe, derde album All Things Come in Waves borduurt voort op het oude werk, alsof er niks veranderd is. Blikvanger is nog altijd Steverlinck zelf en dan met name zijn fenomenale stem, ook dat is gelukkig hetzelfde gebleven.