Uitverkocht

Paul Weller + Moke (uitverkocht)


pop / blue eyed soul / mod


De muziek van Paul Weller bestrijkt drie decennia. En op elk decennium heeft de ‘Modfather’ zijn stempel gedrukt. Of het nu met de New Wave-muziek van zijn band The Jam is in de jaren zeventig, het typische soul-geluid van The Style Council in de jaren tachtig of zijn schitterende popliedjes uit de jaren negentig, zijn composities staan nog steeds als een huis. Da’s ook niet vreemd als je tijdens een concert hits kan spelen als ‘Going Underground’, ‘A Town Called Malice’, My Ever Changing Moods’, ‘Shout To The Top’, ‘You Do Something To Me’ of ‘Wild Wood’. Om er maar een paar te noemen.

De carrière van Paul Weller krijgt in de jaren negentig opnieuw een stevige impuls wanneer Oasis en andere Britpop bands hun onvoorwaardelijke liefde voor ’s mans oeuvre wereldkundig maken. Zo speelt Noel Gallagher op Wellers’ album uit 1995, 'Stanley Road' en verleent hij hand- en spandiensten op Oasis’ topalbum 'What’s The Story Morning Glory?'

Dat de meester nog steeds oog voor talent heeft blijkt wanneer hij maar al te graag zijn naam verbindt aan het debuut album van Neerlands enige echte Britpoppers, het onvolprezen Moke.