Comedy Explosion


Iedere tweede zaterdag van de maand!


o.a Patrick Meijer + Chris Silos


Amerikaans comedian Lewis Black woonde begin jaren negentig een winter lang op een zolderetage in Amsterdam. Zijn politiek getinte comedy vond in die tijd weinig gehoor in Amerika. Omdat Nederland net het fenomeen stand-up comedy begon te ontdekken, werd Lewis Black uitgenodigd hier ter plaatse een eigen formatie samen te stellen. Dat werd de Comedy Explosion. Onder Lewis’ gedreven leiding werd een eerste generatie Nederlandse stand-uppers op de planken gezet.

Ruim vijftien jaar later is de Comedy Explosion uitgegroeid tot hèt comedycollectief van Nederland, met gevestigde namen, aanstormend talent en echte comedyhelden!

Patrick Meijer
De winnaar van de Culture Comedy Award van 2005 is een opvallend mens. Ook inhoudelijk , verschilt zijn optreden duidelijk van een standaard stand-up. Patrick zoekt in zijn voorstelling naar de ultieme grap als een golfsurfer naar de ‘perfect wave’. In zijn zoektocht deelt hij zijn instant hersenspinsels direct met zijn publiek. Het levert een show , op vol surrealistische situaties met een hoge grapdichtheid. Patrick Meijer is ook een begenadigd tekstschrijver. Snelheid in zijn combinaties en absurde , twisten van grappen maken hem uniek. Patrick Meijer, een beetje vreemd…..maar wel heel leuk!

Chris Silos
Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als tv-programmamaker bij CCCPtv kroop Chris voor de camera als presentator bij het late nightprogramma 6Pack waarvan hij 1 van de bedenkers is.

Na 2 seizoenen ging hij samen met Sophie Hilbrand als presentator aande slag bij BNN. Hier presenteerde hij de programma’s ‘The World According to BNN’ en ‘Met 1 Been in de Finale’. Ook radio is hem nietvreemd. Na een flirt bij Amstelveen Lokaal waar hij het programma, ‘Zeus!’ maakte ging hij voor 3FM aan de slag als razende reporter voor het programma ‘Wout!’.

In februari van dit jaar werd Chris gegrepen door de romantiek vanstand up comedy; een mic, een spotlight en publiek. Zijn stijl valt het best te omschrijven alsobservatief, uit het leven gegrepen en pijnlijk eerlijk. Na een aantal ‘Open spots’ door heel Nederland zit hij nu bij de Comedy Explosion.