Comedy Night


MC Tricky Rick (US) + Harry Glotzbach (NL) + Antti Hakala (FIN) + Omar Ahaddaf (NL) + Bert Koster (NL)


 

MC Tricky Rick (US)

Richard "Tricky Rick" Brailford, geboren in New York, begon zijn loopbaan als podiumkunstenaar op de Manhattan School of Music. Na het behalen van een graad in Muziekonderwijs en -uitvoering aan de Michigan State University, verhuisde hij naar Los Angeles om les te geven op een van de meest beruchte middelbare scholen van de stad. "Zonder mijn gevoel voor humor, hadden die kinderen me daar afgemaakt", aldus Rick. In combinatie met het lesgeven, speelde hij als trombonist en vocalist in de populaire rockband "The Hollywood Heroes".

"Ik ben eigenlijk per ongeluk in het acteervak terechtgekomen, maar toen ik eenmaal de smaak te pakken had, kon ik niet meer terug". Na zijn eerste film, acteerde hij vooral mee in soaps (General Hospital, The Young and Restless) en verschillende TV-series (zoals Hill Street Blues, Fame, Jake and the Fatman, etc.). In 1987 kreeg Rick een gastrol in de populaire sitcom "What's Happenin'Now; dit was tevens het begin van zijn carriere in comedy.

Rick woont intussen al weer 16 jaar in Amsterdam en heeft zich bewezen als één van de beste Stand-up MC's in Nederland. Zijn scherpe, soms bijtende improvisaties en de interactie met het publiek leiden altijd tot geschater. Rick treedt op in comedyshows als MC en Stand-up comedian door heel Nederland, maar ook internationaal in Duitsland, België, Frankrijk en Groot-Brittanië. Zijn eigen comedy show "Quick Comedy laat een staaltje ouderwetse Amerikaanse stand-up comedy zien.

 

Harry Glotzbach (NL)

Na een heavy jeugd in het pittoreske Amsterdam-Noord en een gestrande potentiële profvoetbalcarrière die eindigde in FC Krulschoen 5, stortte Harry zich op een communicatiestudie, waar hij eindelijk leerde praten. De bul was binnen en het echte avontuur kon nu beginnen en jarenlang gold: een dag niet gesurft of gesnowboard was een dag niet geleefd! Op zoek naar weer nieuwe uitdagingen belande hij herfst 2001 op een comedypodium en was gelijk verkocht. Dit was spanning! Mensen entertainen! Je naakt voelen op een podium! Een Noordamsterdamse visie op de bekrompen Nederlandse samenleving.'Een natural', 'een topper', 'een jongen die weet waar hij over lult'. Zomaar wat ad-random uitspraken over Harry, volgens zijn moeder. Ook de media zijn lovend: 'Een groot talent', volgens de huis-aan-huis-krant De Echo. Na een maand spelen kwam hij al in de finale van de Lucky Strike Talent Tour en een jaar later schreef hij al het eerste Nederlands comedyfestival op zijn naam: het Comedy Concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vele grote festivals volgden, zoals Irish Red Comedy Night, Big Night of Comedy, Crème de la Crème Comedy Festival en Laughing Matters. Ook internationaal timmert Glotzbach aan de weg met optredens in o.a. Duitsland, België en Nieuw Zeeland waar hij met veel succes speelde op het vermaarde World Busker Comedy Festival in Christchurch en de Classic Comedy Club in Auckland. Harry heeft altijd oog voor de actualiteit en 'comedyceert' echt met zijn publiek. Bravoure en gevatheid in your face. Haal hem in huis, nu! Hij past onder je bed! Met een 30-dagen-geld-terug-garantie!

 

Antti Hakala (FIN)

En dan bedoelen we natuurlijk niet de befaamde Finse voetballer met de zelfde naam.

 

Omar Ahaddaf
Toen Omar klein was had hij maar één droom: Allochtoon worden. Zeven jaar geleden kwam hij naar Nederland om een uitkering te scoren maar het is hem niet gelukt, dan maar stand-up comedy, dacht hij.

In Marokko heeft hij de theater opleiding gedaan op het Frans instituut en ook heeft hij een one-man show gehad op de universiteit. Hij werd zelfs uitgenodigd voor het TV programma ‘De Future Stars’.

In Nederland leerde hij al snel de taal waarna hij zich aanmeldde voor de Amsterdamse Theater Academie, waar hij 2 jaar aan gestudeerd heeft.

Na zijn studie speelde hij samen met Hakim van Sesamstraat in het stuk ‘Mohamlet en De Nieuwe Kleren van de Keizer’ waarmee hij heel het land heeft bezocht. Dit jaar tourt hij weer met Hakim door het land en nu met de voorstelling ‘Achmed van Oranje’. Omar behaalde in 2006 bij het Knock Out Comedy Festival de tweede plaats, maar volgens de krant zou hij de winnaar moeten zijn.

 

Bert Koster (NL)
Bert is net zoiets als Napels. Je moet het gewoon een keer gezien hebben en je doodlachen.

In tegenstelling tot zijn verschijning die de herinnering oproept aan Archie Bunker in de overtreffende trap en door de pers ook wel omschreven als de mannelijke tegenhanger van Ma Flodder is Bert Koster heel verfrissend.

Volgens de landelijke pers is hij lijdend aan droogkomische depressiviteit en beschikkend over een vlijmscherp improvisatievermogen