Rowwen Hèze


+ Def Americans


Rowwen Hèze
Het was een kwestie van geduld, maar Rowwen Hèze is weer op weg naar de Effenaar! In december 2006 zetten de Limburgers voor het eerst voet in de Effenaar en tja, dat werd natuurlijk één groot feest zoals alleen Rowwen Hèze dat kan vieren!

Op de meest recente studioplaat 'Rodus & Lucius' horen we een band in vorm. Soms zingt zanger Jack Poels prachtig eenvoudige ballads. En even later gooien ze alle schroom overboord met onvervalste feestnummers met een flinke texmex-saus. Eigenlijk precies zoals we van Rowwen Hèze gewend zijn, maar op 'Rodus & Lucius' doet de band alles nét een stukje meer verfijnd. Feit is dat de muziek van Rowwen Hèze steeds serieuzer wordt genomen, zeker ook buiten de eigen provincie Limburg.
Dit najaar volgt de release van 'Saus', een registratie van de gelijknamige theatertournee. Maar dat de band ook in een poppodium op haar plek is, staat buiten kijf. Het is weer tijd voor een mooi avondje Rowwen Hèze in de Effenaar! Bestel Mar!

Def Americans
 The Def Americans staan garant voor een complete, oprechte en niet te missen ode aan de Man in Black. Bestaande uit muzikanten afkomstig uit diverse bekende en minder bekendere Eindhoven Rockcity collectieven is dit een band die zich thuis voelt op elk podium, ook zonder verkleedpartijtjes of geforceerd Yihaa-gehalte. De danspasjes laten de def Americans liever over aan het publiek. Het repertoire van the Man in Black bestrijkt ruim vijftig jaar en elke Def American show is daarom een aaneenschakeling van herkenbare klassiekers en opzwepende up-tempo hits van de welbekende live-albums opgenomen in San Quentin en Folsom Prison, afgewisseld met minder voor de hand liggende nummers en ingetogen ballads zoals we die kennen uit de American Recordings serie. Zelfs de duetten met June Carter worden niet overgeslagen en zijn inmiddels een van de hoogtepunten van een Def Americans optreden.

Tip!
Nog niet uitgefeest na Rowwen Hèze? Met je Rowwen Hèze kaartje krijg je gratis toegang tot Nevermind The Deejays in de kleine zaal. Dat zijn dus twee feestjes voor de prijs van één. Een mooie meevaller toch?