Unleashed + Krisiun e.a.


metal


One Man Army And The Undead Quartet + Commander


Unleashed
Unleashed, vrij vertaald: ontketend! En of deze Zweden ontketend zijn, me dunkt! Opgericht in 1989 beukt dit gezelschap de meest fantastische deathmetal het universum in. Negen albums heeft Unleashed in de pocket om dit te onderstrepen. Met een heftige Noormannen-attitude waar zelfs de meest verstokte Viking even van moet slikken, brouwt Unleashed een metalmengsel dat doet denken aan Grave, At the Gates, maar ook Death. De fantastische leadsolo's van gitarist Fredrik Folkare (sinds 1997 in de gelederen bij de band) werken als een extra elixer in deze dikke deathmetal uppercut!

Krisiun 
Net een jaartje jonger en vanuit een compleet ander klimaat stamt Krisiun. Toch vloeit er hetzelfde deatmetalbloed door de aderen van deze Brazilianen als door die van Unleashed. Al moet gezegd: de blastbeats vliegen je bij Krisiun een tikkie veelvuldiger om de oren. De voet van het gaspedaal halen, daar doet dit drietal rond zanger/bassist Alex Camargo niet aan. Flashy solo's, ritmisch vernuftige breaks, Sodom, Venom, Morbid Angel en Kreator zijn de sleutelwoorden bij deze Braziliaanse snelheidsduivels. Zet jezelf schrap en ga die nekspieren maar alvast flink trainen!

One Man Army And The Undead Quartet
Tja, als je uit Göteborg komt heb je de wind al flink mee als metalband. One Man Army And The Undead Quartet (lekker mondje vol) is één van de exponenten uit deze metalstad in Zweden. De band werd opgericht na het uiteenvallen van The Crown en maakt net als die voorganger een heftige mix van death en thrash. Hun album 'Grim Tales' is fonkelnieuw en dat OMAATUQ meer dan gretig is, zul je ongetwijfeld flink voor de kiezen krijgen deze avond!