Kubus & BangBang


hiphop


+ Last Crewsaders


Kubus & BangBang
De Zwolse producer Kubus verdiende zijn sporen met onderscheidende producties voor onder meer Opgezwolle, DuvelDuvel, Jawat en Typhoon. Solodebuut 'Buitenwesten' en duoplaat 'Microphone Colossus', met Sticks van Opgezwolle, zetten zijn door electro, techno en drum ’n bass besmette stijl definitief op de kaart.

De tijd is rijp voor een derde volledig door Kubus geproduceerde plaat. Met 'Learning Curve' wordt de belofte meer dan ingelost. Zowel sound als inhoud verkennen dankzij een vruchtbare samenwerking met BangBang nieuwe paden. Ditmaal echter niet alleen voor Nederlandse Hiphop.

Voor 'Learning Curve' wijkt Kubus van het welbekende Nederlandstalige pad, achter de mic staat ditmaal namelijk een import-mc in plaats van een landgenoot. De Britse BangBang komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost London, is half-Jamaicaans en half-Iers, woont momenteel in Amsterdam en vertrouwt volledig op de oer-Hollandse Kubus voor de muzikale invulling van 'Learning Curve'. Zijn openhartige rapstijl houdt het midden tussen typisch Engelse Grime en spoken word, zelf prefereert hij de term city speak.

Na het debuut album 'Learning Curve' (2007) heeft het duo alweer een nieuw album uit. Het album 'Pie & Mash' is een dubbel-cd waarop de groei van Kubus & BangBang duidelijk merkbaar is. Het album telt 31 tracks waarbij Kubus laat horen dat hij meer mogelijkheden heeft gevonden om zijn muzikale interesses succesvol te vermengen. Ook BangBang zorgt met zijn grote bek, nietsontziende grootheidswaan en paranoia dat de samenwerking wederom geslaagd is. De ambities en muzikale diversiteit zijn enorm gegroeid en dat zegt veel over de toekomst die dit duo nog tegemoet gaat.

Last Crewsaders
Het hiphopcollectief Last Crewsaders bouwde met haar All Elements hiphop show de afgelopen jaren aan een erg goede reputatie en mogen gerekend worden tot een van de hardstwerkende acts in de Nederlandse hiphop scene.
Met hun eigenwijze DIY mentaliteit heeft de groep naast 2 full lenght releases, bijdragen op diverse compilaties en mixtapes ook nog eens een live reputatie waarvan de gemiddelde NL hiphop act alleen maar kan dromen. Check de kruisvaarders hier!