ICON feat. Aphrodite


dj's Aphrodite (Urban Takeover, UK) + Spirit (InnerActive, UK) + One87 (Star Warz, BE), Nymfo (Icon, Critical) + Proxima (Icon, Shogun Ltd) + Mc Dapper (Icon, Forms, UK)


DJ Aphrodite alias Gavin King’maakt al zo’n 16 jaar carrière als dj en producer in diverse gedaantes. Niets voor niets wordt er vaak gerefereerd aan hem als de ‘Godfather of jungle’ en ‘King of the beats’. Hij is verantwoordelijk voor het bekend maken van drum 'n bass bij miljoenen over de hele wereld. Van Shanghai tot Rio, Londen tot Sydney en van Moskou tot Seoul reist hij de wereld af als een ambassadeur van deze sound.

Zijn producties hoor je dan ook terug op Cd, MP3, radio, film, TV en niet te vergeten velle platentassen van dj’s over de hele wereld. De twee megasuccesvolle albums 'Aphrodite' en 'Aftershock' op V2 records spreken voor zich, met een derde plaat onderweg. Verder staan er weer Mix albums, Urban Jungle, Overdrive en Urban Junglist op stapel waar de nodige voorproefjes van te horen zullen zijn tijdens zijn weergaloze dj set op ICON vanavond. Het maakt hem tot een van de meest invloedrijke en meest beluisterde dj’s ter wereld.


Aphrodite

Duncan Busto is Spirit. Hij brak door met zijn eigen Phantom Audio label na producties te hebben gemaakt voor onder andere Metalheadz. Daarna ging het snel met hem, zeker toen zijn solo album Puzzle Box uitkwam en een aantal dike hits bevatte zoals Siren Calling Card. Hij is verder als solo producer actief voor gerenommeerde labels als C.I.A., Timeless, Renegade Hardware, en de maakte de hit ‘Solitaire’voor Metalheadz. Eigen werk genoeg dus om vanavond te showen en de bassen te laten kreunen onder dit geweld.


Spirit

One87 staat voor strictly jungle, iets wat hij onder meer uit heeft gedragen met zijn platenzaak en met ‘Millenium Kru’, inmiddels een begrip in gent en ver daarbuiten. En nu dus solo. Hij creëerde de vetste drum 'n bass avond van België ‘Star Wars’ en heeft een indrukwekkend aantal van meer dan 750 dj-sets op zijn naam staan.


One87

Nymfo en Proxima werkten het laatste jaar veel samen en hebben reeds een aantal releases op hun naam staan en er zullen er nog vele volgen. Ze zullen vanavond voor de intro van de avond zorgen en het zal tevens het debuut van Proxima worden als nieuwe Icon resident.