Rauw feat. Vicarious Bliss (Ed Banger)


Vicarious Bliss (Ed Banger, Paris) + Joost van Bellen (Rauw) + The Walk & Rogerseventytwo + Le Le (LIVE) + VJ 00Kaap


Na het overdonderende succes van de laatste Rauw in de Effenaar in april is het Rauw team terug om Eindhoven weer eens flink op z’n kop te zetten. Naast gastheer en resident dj Joost van Bellen en de vaste beeldkunstenaar 00Kaap staat er een geweldige live act en een formidabele dj uit Parijs op het programma.

Le Le is een trio bestaande uit kunstenaar Piet Parra, muzikant Rimer London en zanger Serge Fabergé, ook bekend als P. Fabergé van de Jeugd van Tegenwoordig. Met dit project laat hij een hele andere kant zien van zichzelf, een door getripte chique mondaine dandy die leeft op champagne, en in maar liefst 4 talen de wereld van het lekkere eten, lekkere drinken en de lekkerste sex bezingt. Le Le wordt internationaal erkend als een van de meest hotte acts van het moment, de Franse pop meets arthouse muziek staat als een huis en hun album Flage is dan ook hét succes album van deze zomer. Het niemendalletje Skinny Jeans wordt hier zwaar overtroffen door tracks als Breakfast en Show Monaco. Tel daarbij het live tekenen van de beroemde snavelkoppen van kunstenaar Piet Parra op en je hebt Le Le! Super origineel en een feestje op wereld niveau.

Uit Parijs komt Vicarious Bliss van het hippe Ed Banger label over. Ed Banger heeft met artiesten als Justice, Sebastian en Uffie vorig jaar deze planeet volledig op z’n kop gezet. Ondertussen is de hype voorbij en blijven alleen de echt goeie dingen overeind staan. Buiten Justice en Feadz is er maar één dj die écht rete goed kan draaien, en dat is meneer Vicarious Bliss. Hij stond met oud en nieuw al in de Effenaar, waar hij de liefde van zijn leven ontmoette, dus de band met Eindhoven is hecht. Hij wil zelfs op het podium gaan trouwen op deze Rauw! Vicarious Bliss is behalve een van de beste dj’s van het moment ook nog eens een super producer, zijn hit Theme From Vicarious Bliss, het pingpong nummer wordt nog steeds gezien als een van de meest originele art electro die er bestaat. Momenteel is hij aan de slag met het album van Ladytron, ook niet de minsten!

Voor interviews met deze artiesten en nog veel meer leuke dingen moet je een gratis Rauw Fanzine te pakken zien te krijgen, die liggen vanaf 16 mei in alle hippere winkels van Eindhoven en in de Effenaar natuurlijk!