ALRT feat. Guido Schneider


Techno / minimal


Guido Schneider + Claro Intelecto LIVE + Bart Skils (Traffic/Voltt, NL) + Makcim (Remote Area, NL)


Een zomerse ALRT aan het begin van de vakantie, wat wil je nog meer? Vette muziek en goede sfeer. Check! Met niemand minder dan Guido Schneider in de hoofdrol vanavond. Zoals zovelen is deze meneer alweer een hele tijd bezig en beïnvloed door stijlen als EBM. Na een eerste label uitstapje brak hij door met het album Silver Surfer op het gerenommeerde label Pokerflat. Dit deed hij samen met zijn vocalist Florian wiens stem geweldig combineert met de minimale en subtiele producties van Guido.


Guido Schneider

Dit label vormde ook het platform voor zijn laatste album: Focus on: Guido Schneider, wat als een mijlpaal in zijn carrière gezien wordt. Zijn kwaliteiten als dj hebben een wereldwijde belangstelling en drukke agenda voor hem veroorzaakt, dus we zijn blij dat hij beschikbaar was voor deze gig tijdens ALRT.


Claro Intelecto

Vanavond een vroege live set om de sfeer er eens op tijd goed in te brengen. Dat is Claro Intelecto wel toevertrouwd. Diepe techno klanken, afkomstig van zijn nieuwe album Metanarrative domineren zijn live set. Daaraan vooraf gingen zijn releases ‘the warehouse sessions’ die hem een nummer 1 notering opleverden in het Berlijnse Groove magazine. Afkomstig uit Manchester en opgegroeid met de erfenis van clubs als de Hacienda en de vroege techno sounds weet hij deze moeiteloos te combineren met hedendaagse geluiden en een productie die staat als een huis.


Bart Skils

Bart Skils sloot al eerder een ALRT avond op weergaloze wijze af en die taak heeft hij nu weer. Dat zal hem geen moeite kosten. Bart Skils, organisator van toonaangevende minimal techno avonden als Voltt en Static is een van de meest vooraanstaande Nederlandse dj/producers en daarmee een visitekaartjes voor de zich steeds sterker internationaal manifesterende ‘Polder’techno sound.


Makcim

Last but not least opent onze ‘eigen’ Makcim de avond op een waardige wijze. De nu in de hoofdstad wonende dj met Eindhovense basis (Minimal Eindhoven) en Russische roots timmert ook flink aan de weg met zijn debuutrelease in aantocht op het Intacto label van landgenoot 2000 & One.