Alain Clark


Pop / Soul


Een godvergeten soulstem bezit hij, eentje die doet denken aan die van Michael Jackson in zijn goede jaren. Anders dan de ‘King of Pop’ is Alain Clark - inmiddels 28 - echter wel volwassen geworden. Luister maar. De eerste de beste regel die Alain zingt op zijn nieuwe single ‘This Ain't Gonna Work’, voorbode van het langverwachte album ‘Live It Out’, luidt 'No Sign of Improving', ofwel 'Het ziet er niet naar uit dat het beter wordt'.

De Haarlemse muzikant en producer  woonde drie jaar in de Verenigde Staten om het vak te leren. Terug in Nederland koppelt hij zijn funk en soul aan zeer directe, brutale Nederlandstalige teksten en scoort hij direct een hitje met zijn eerste, door hemzelf geproduceerde single Heerlijk. De opvolgers Vrij en Ringtone halen wel de radio maar net niet de hitlijsten. Het in 2004 verschenen titelloze, Nederlanstalige debuutalbum levert Clark een Zilveren Harp op.

Als producer werkt de zoon van soulzanger Dane Clark onder meer voor Ali B en produceert hij platen van David Goncalves, de debuutplaat van Boris en het album Ready van zanger Jim. Ook schreef en produceerde hij het novelty nummer V*kkenvuller, een Nederlandstalige bewerking van Eamons hit Fuck it (I don't want you back). V*kkenvuller werd ingezongen door Simon, die hiermee een top-10 hit scoorde. Ook 100% Verliefd van Gordon en Romeo, Tell Me Why van Jamai en Running Away zijn van Clarks hand.

Sindsdien geeft Clark voorrang aan zijn eigen muzikale carriere. In januari 2007 neemt de alleskunner met onder meer topdrummer Steve Gadd (Chick Corea, Steely Dan, Rickie Lee Jones, Eric Clapton) en bassist Kevin Wyatt (Terence Trent D'Arby, Rahsaan Patterson) zijn eerste Engelstalig album op. Live It Out werd alom goed ontvangen en haalde de zesde plaats in de Nederlandse Album Top 50. De plaat bevat onder meer een duet met zijn vader en de jazzy hitsingle This Ain't Gonna Work. Aan het eind van het jaar krijgt Alain Clark voor Live It Out een Originele Rembrandt 2007, uitgereikt door Stichting Nederlandse Muziek. Hij ontvangt ook de Megaward, de gecombineerde publieksprijs van 3FM en de Megacharts. En met de single Father And Friend scoort Clark dik. De Haarlemmer is helemaal klaar voor zijn clubtournee en gaat er alles aan doen zijn vervolgbezoek aan de Effenaar, na de fantastische uitverkochte show van 20 maart, nét zo onvergetelijk te maken!